Folk & Seasongsfestival ‘Bie Daip’ in Appingedam trekt veel bezoekers

Appingedam – In de historische binnenstad van Appingedam vindt op dit moment het grootste internationale Folk & Seasongsfestival van Europa ‘Bie Daip’ plaats. Het evenement is op 25 augustus van start gegaan en duurt tot 28 augustus.

Zo’n 35 groepen en koren uit onder meer Frankrijk, Polen, Engeland, Duitsland, Schotland, en natuurlijk uit Nederland zijn naar Appingedam gekomen.

Behalve folk- en seasongs groepen is er veel meer te zien en te beleven. Alle straten van het centrum staan vier dagen bol van muziek, straattheater, activiteiten voor kinderen en er is een kleine markt met diverse artikelen. Men kan gratis meedoen aan tal van workshops en andere activiteiten. Verder is er straattheater, schminken voor kinderen en op zondag het spectaculaire flyboarden. Hierbij wordt gevlogen op waterdruk tot achttien meter hoog. Een spectaculaire act die altijd veel toeschouwers trekt.

Tevens kunt u op zondag ook terecht bij de plaatselijke winkeliers. De sensatie van het over waterlopen kunnen liefhebbers beleven in de waterballen.

Bie Daip wordt zondag om 17:30 uur afgesloten op het Kerkplein. Voor een overzicht van het programma voor vandaag kijk op http://www.biedaip.nl/

Back to top button