vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

FNV vreest verlies duizenden banen door CO2-heffing

spot_img

Eemshaven – FNV vreest dat door de CO2-heffing voor Nederlandse bedrijven duizenden banen verloren gaan in de metaal- en industriesector. Volgens de vakbond moet in Europa voor alle bedrijven dezelfde maatregelen gelden, om te voorkomen dat bedrijven naar landen verhuizen met soepelere regels, zoals China.

Joosje de Lang, bestuurder FNV Industrie: ‘We hebben maar één aarde, dus we moeten vergroenen. FNV staat ook achter het Klimaatakkoord. Het is echter naïef om te denken dat het mondiale CO2-probleem oplost als we alleen hier de industrie extra belasten’.

Oproep
Vanaf dit jaar worden bedrijven met veel CO2-uitstoot extra belast. Het rijk wil daarmee vergroening van de bedrijven stimuleren. Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: ‘Andere EU-landen met een CO2-heffing hebben Europese compensatieregels voor metaal- en industriebedrijven. Wij roepen het kabinet op die ook in Nederland toe te passen. Anders verliezen wij hier duizenden banen en het klimaat schiet er helemaal niks mee op.’

Optocht
Samen met werkgevers hield de vakbond vandaag om vijf voor twaalf in Delfzijl een actie om aandacht voor hun zorgen te vragen. In een optocht met auto’s gaat het vanaf het chemiepark in Delfzijl naar het energie-monument in de Eemshaven. Daar werden de vlaggen gehesen van de bedrijven die de zorgen delen. Ook heeft FNV in een brief aan de minister en aan Eurocommissaris Timmermans de oproep gedaan voor compensatie van de CO2-heffing.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten