FIOD doet inval in pand Appingedam in verband met onderzoek naar faillissementsfraude

Appingedam – Op 17 november heeft de FIOD twee mannen van 25 en 52 jaar oud uit Veendam en Groningen aangehouden. Zij worden verdacht van faillissementsfraude en leidinggeven aan een inmiddels failliete stichting. Naast hun woningen zijn ook twee bedrijfspanden in Zuidbroek en in de Sint Annastraat in Appingedam doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, mobiele telefoons en een luxe auto.

Deze aanhoudingen zijn een vervolgactie in een faillissementsonderzoek. Het onderzoek is gestart nadat de curator bij de FIOD een melding heeft gedaan van een vermoeden van faillissementsfraude. De verdenkingen zien op het in het zicht van het faillissement onttrekken van goederen en geld uit de boedel van een stichting. De vandaag aangehouden mannen gaven vermoedelijk leiding aan en waren verantwoordelijk voor de inmiddels failliete stichting.

Het opsporingsteam vermoedt dat beide verdachten de eerder aangehouden 48-jarige man hebben gebruikt als katvanger. Waarschijnlijk dwongen ze hem in het zicht van het faillissement om contant geld op te nemen, machines uit de stichting te onttrekken en bestellingen te doen die niet betaald werden. De katvanger heeft vermoedelijk ook voor eigen gebruik geld van de rekening van de stichting gehaald.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Back to top button