Financiële bijdrage voor laatste fase renovatie sportaccommodatie tennisvereniging Watec

Wagenborgen – Het college van Delfzijl stelt de raad voor om een krediet van € 27.000,- beschikbaar te stellen voor de renovatie van de kleedkamers en een aanpassing van het warmwatersysteem van tennisvereniging Watec in Wagenborgen. De raad neemt op 27 februari hierover een beslissing. In totaal is een investering van ruim € 48.000,- nodig. Door zelfwerkzaamheid en subsidieregelingen heeft de vereniging al een bedrag van € 21.000 gegenereerd.

In 2016 is de tennisvereniging Watec gestart met een plan om het totale sportcomplex toekomstbestendig te maken. In verschillende fases zijn inmiddels de hekwerken al vervangen, is er LED verlichting gekomen en zijn er zonnepanelen geplaatst. In de laatste fase worden nu de kleedkamers gerenoveerd en wordt het warmwater systeem aangepast.

Op termijn zal het sportcomplex van het gas afgaan en zichzelf voorzien van energie door middel van de zonnepanelen. Wethouder Jan Menninga is blij met de inzet van de tennisvereniging “De vereniging zet zich actief in om de sportieve en sociale activiteiten van de tennisvereniging op een goed niveau te houden. Ik waardeer het enorm dat zij zich zo inzetten voor de leefbaarheid in het dorp. De investering is niet alleen goed voor de sport maar ook voor de sociale functie van de vereniging in Wagenborgen”.

Waardevolle sportvoorziening
Het Tennispark is een waardevolle sportvoorziening in Wagenborgen. Met een ledental van 70, wordt door de daar spelende tennisvereniging Watec deelgenomen aan de competitie van de KNLTB. Daarnaast wordt nog een groot aantal recreatieve activiteiten voor de leden georganiseerd.Back to top button