Stichting Stadsloop Appingedam en Oncologie zwemgroep “De Spetters “ ontvangen financiële bijdrage MenzisFonds

Appingedam – Op 26 juni 2024 werden twintig organisaties uit de regio Noord verrast met een bijdrage uit het MenzisFonds. Carolien Bos, directeur Klant & Markt bij Coöperatie Menzis, maakte de derde groep winnaars bekend. In de gemeente Eemsdelta gingen er een cheque naar Stichting Stadsloop Appingedam en Oncologie zwemgroep, “De Spetters “ uit Delfzijl.

Belangrijkste uitgangspunt om een financiële bijdrage te winnen, is dat het project de leefkracht van mensen versterkt. Dat het bijdraagt aan een gezondere leefstijl, door bijvoorbeeld meer beweging, gezonde voeding of mentale fitheid te stimuleren. En dat het helpt om de kwaliteit van leven voor de inwoners van onze regio’s te vergroten. Om (verergering van) ziekte te voorkomen. En om de zorg toegankelijk te houden.

Carolien Bos, directeur Klant & Markt bij Coöperatie Menzis, verblijdde 26 juni de twintig initiatieven uit Noord met een cheque. “Er zit zó veel creativiteit, enthousiasme en betrokkenheid in de regio. Dat bewijzen deze prachtige projecten maar weer eens. Alle twintig helpen ze mensen bij extra beweging, gezonde voeding, mentale fitheid of een schone leefomgeving. En dat zorgt weer voor meer leefkracht. Het is de missie van Coöperatie Menzis: ‘Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst’. Met het MenzisFonds maken we van die woorden ook echt daden.”

De ledenraad van Coöperatie Menzis is de initiatiefnemer van het MenzisFonds. Volgens Ledenraadslid Diny Schenkel zijn de projecten heel verschillend, maar allemaal op hun eigen manier enorm waardevol. “De organisaties achter de initiatieven kennen hun regio, buurt of wijk op hun duimpje. Ze weten dus precies wat er speelt en waar de behoefte ligt. Hun ideeën bereiken inwoners direct, en dat maakt het supereffectief. Als Ledenraad zijn we er trots op dat we dit soort projecten dankzij het MenzisFonds een stap verder kunnen brengen.”

In totaal werden ruim 120 projecten ingestuurd, zowel landelijke projecten als projecten uit de regio’s Achterhoek, Midden, Noord en Twente. Daarvan voldeden er 98 aan de spelregels en die zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit leden van de Menzis Ledenraad. Ook regiomanagers van Menzis waren betrokken bij de selectie. De best scorende projecten ontvangen een financiële bijdrage.

Winnaars in drie etappes
In drie etappes werden de projecten bekend gemaakt die financiële steun krijgen van het MenzisFonds. In alle vier de Menzis-regio’s (Achterhoek, Noord, Midden en Twente) is vanuit het MenzisFonds dit jaar € 25.000 per regio beschikbaar. Ook voor landelijke initiatieven is € 20.000 beschikbaar. Elk project kan maximaal € 2.500 ontvangen, zodat er per regio en landelijk minstens acht projecten een financiële bijdrage kunnen ontvangen.

Back to top button