fbpx
8.3 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Agenda tips Filmladder Filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit

Filmladder Filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit

Delfzijl – De Filmladder filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit. De volgende films draaien de komende tijd in de Molenberg.

Dinsdag 11 september, aanvang 20.00 uur THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY (124 minuten)
In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet (Lily James) een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, inclusief Dawsey (Michiel Huisman), de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

Dinsdag 25 september, aanvang 20.00 uur MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN (114 minuten)

Mamma Mia! Here We Go Again gaat over het verleden en het heden. We zien hoe de jonge vrouw die later de moeder is, in het verleden haar drie minnaars heeft ontmoet – en waarom geen van hen bij haar bleef. En die scènes worden door schrijver-regisseur Ol Parker afgewisseld met scènes uit het heden: na de dood van de moeder wil de dochter haar eren door het ooit door haar op een Grieks eiland gestichte restaurantje in geheel gerenoveerde staat te heropenen. Dat leidt tot een party met tal van onverwachte gasten, opnieuw oplaaiende romances en abrupte gevallen van inkeer. Inclusief een door Cher gespeelde oma die in het laatste kwartier een entree als een finalenummer maakt. Haar song is de Abba-hit Fernando. Waarna ook de opnieuw door Meryl Streep vertolkte moeder ondanks haar dood toch nog even opduikt als zingende geestverschijning.

Dinsdag 9 oktober, aanvang 20.00 uur  WAD

De film Wad is een uniek document over het mooiste natuurgebied van Nederland. Er zitten prachtige onderwater opnames in en met speciale technieken is het microleven in beeld gebracht. Ook de jacht van de slechtvalk, de geboorte van zeehonden in het wild, eindeloze sterrenhemels en unieke natuurfenomenen zoals springtij, noorderlicht en een bevroren ijszee passeren de revue. Alles is gefilmd op de bekende Smit-manier: alsof je er zelf bij bent…

Dinsdag 23 oktober, aanvang 14.00 uur INCREDIBLES 2 (125 minuten)

De geliefde superhelden-familie is terug in Incredibles 2!
Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten…Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie wel een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible…

Dinsdag 23 oktober, aanvang 20.00 uur LEAN ON PETE (122 minuten)

Lean on Pete vertelt het verhaal van de 15-jarige Charley. Dit kind van een afwezige moeder en onbekwame vader hecht zich op de nabijgelegen racebaan – tegen alle waarschuwingen in – aan een oud racepaard dat op het punt staat om afgemaakt te worden.
Lean on Pete schetst een prachtig beeld van het contemporaine Amerika en van de onderklasse. Waarom Charley zo veel genegenheid voelt voor het oude paard, laat zich eenvoudig duiden. Ze zijn allebei alleen en ze worden allebei gezien als probleemgevallen die de wereld eerder tot last zijn dan dat ze iets toevoegen. Lean on Pete stelt de vraag wie de verantwoordelijkheid neemt voor verschoppelingen, wie zorgt voor diegenen die door omstandigheden niet meer mee kunnen komen.