Delfzijl – De Filmladder filmliga Delfzijl voor september en oktober 2017 is uit. De volgende films draaien de komende tijd in de Molenberg.

Dinsdag 26 september, aanvang 20.00 uur

HOWARDS END (145 minuten)
Goed idee om ter ere van de 25ste verjaardag van ‘Howards End’ de Engelse klassieker opnieuw in omloop te brengen, digitaal gerestaureerd en wel. Het drama, in 1992 goed voor drie Oscars, heeft niets aan kracht en pracht verloren.Natuurlijk ligt dat voor een groot deel aan het boek waarop de film is gebaseerd, de gelijknamige roman van E.M. Forster uit 1910, waarin feilloos de strenge standenmaatschappij wordt ontleed: de sociale codes, de onderhuidse conflicten en de liefdesperikelen. In de elegante, prachtig vertolkte verfilming speelt Emma Thompson (die toen werd ontdekt, en een Oscar won) de intelligente, levenslustige Margaret Schlegel, een dame uit de middenklasse die één probleem heeft: binnenkort wordt de huur van haar Londense woning opgezegd. Vandaar dat ze niet lang hoeft na te denken over het huwelijksaanzoek van Henry Wilcox (Anthony Hopkins), een rijke zakenman die meerdere huizen bezit waaronder het landgoed Howards End.

Dinsdag 10 oktober, aanvang 20.00 uur

KING OF THE BELGIANS (104 minuten)

Hoeveel macht heeft een koning nu werkelijk? In het fictieve King of the Belgians is het antwoord: verdomd weinig. In deze speelfilm bepaalt de entourage rond de Belgische vorst alles wat hij zegt en doet. Toespraken worden hem aangereikt, improvisaties zijn verboden. Nicolaas III laat het maar over zich heen komen. De vleesgeworden ceremoniële functie.
Maar dan ineens roepen de Walen de onafhankelijkheid uit. Je ziet Nicolaas opveren, acteur Peter Van Den Begin recht de rug, de schouders gaan naar achter. Dit is zíjn moment. Al is er een probleem: net nu zijn volk hem nodig heeft, legt een ‘kosmische storing’ het vliegverkeer lam. Vast in Turkije, niemand weet hoe lang het kan gaan duren…

Dinsdag 24 oktober, aanvang 14.00 uur

MIDDAGVOORSTELLING, titel nog niet bekend.
Houd onze website in de gaten voor actuele informatie! www.filmligadelfzijl.nl

Dinsdag 24 oktober, aanvang 20.00 uur

MY COUSIN RACHEL (106 minuten)
Daphne du Maurier hield van verhalen met griezelige, zelfs paranormale elementen. Thrillermeester Alfred Hitchcock bewerkte ze tot klassiekers als ‘Rebecca’ en ‘The Birds’. Ook het romantische mysterie ‘My Cousin Rachel’, gepubliceerd in 1951 en eerder verfilmd, is van haar hand. De geadopteerde Philip (Claflin), die een fijne erfenis te wachten staat, krijgt bezoek van de weduwe van zijn neef. De dood van de neef was misschien wel verdacht en hij verwacht een monsterlijke vrouw. Maar Rachel (Weisz) blijkt niet alleen mooi, maar ook charmant en slim. Philip raakt volkomen verstrikt in zijn gevoelens voor haar.
Cornwall – leeg en groen, met hoge kliffen langs de zuidwestelijk kust van Engeland – speelt een belangrijke bijrol in dit kostuumdrama .Terwijl Philips leven wordt opgefleurd met onalledaagse gesprekken, lange paardrijtochten en sensualiteit, maak je je als kijker zorgen: wie is die vrouw? Weisz (1970) speelt haar verrukkelijk. Als een wandelend enigma: nu eens duister en ongenaakbaar, dan weer energiek en warm. Zij is de magnetische spil in een film waarin simpele objecten als kruidenthee en een parelsnoer, een onheilspellende betekenis krijgen. Of misschien ook niet.

Advertenties