fbpx
14.7 C
Delfzijl
maandag 06 april 2020
Home Agenda tips Filmladder Filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit

Filmladder Filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit

Delfzijl – De Filmladder filmliga Delfzijl voor de komende maanden is uit. De volgende films draaien de komende tijd in de Molenberg.

Dinsdag 7 november, aanvang 20.00 uur THE BEGUILED (94 minuten)

In The Beguiled zet een gewonde korporaal de vrouwen in een geïsoleerd meisjesinternaat in vuur en vlam. Maar het liefdesspel dat ze spelen is riskant. Sofia Coppola laat zien wat er gebeurt wanneer je vrouwen buitenspel zet. Wanneer je ze in mooie jurken hijst en op de piano laat pingelen. Wanneer je hun seksualiteit afpakt en toe-eigent.

Dinsdag 21 november, aanvang 20.00 uur  LAYLA M. (98 minuten)

De Marokkaanse Layla (Nora el Koussour) woont in Amsterdam-West, komt uit een tamelijk welvarend gezin, staat vlak voor haar eindexamen en is, zoals de meeste van haar  leeftijdsgenoten, veelvuldig in de weer met Facebook, YouTube en Skype. Toch voelt ze zich buitengesloten als moslima. ‘We are here to stay!’ staat er op het bord waarmee zij en haar vrienden demonstreren tegen het boerkaverbod. Ze dweept ook met Hanadi Jaradat, de Palestijnse die zich in 2003 opblies in een Israëlisch restaurant. Dat gaat al een stap verder. Mijke de Jong laat in Layla M. zien hoe een jonge vrouw langzaam steeds verder radicaliseert. Na haar huwelijk met de al even fanatiek religieuze Abdel (Ilias Addab)
zet ze koers naar het Midden-Oosten. Layla M. is de Nederlandse inzending voor de Oscars voor beste buitenlandse film.

Dinsdag 28 november, aanvang 20.00 uur MAUDIE (125 minuten)

Maudie (Sally Hawkins) is een jonge vrouw met artritis, die in een harde vissersgemeenschap op Nova Scotia aan de man komt door als huishoudster in te trekken bij een solitaire visverkoper. Deze Everett (Ethan Hawke) geeft de naïeve Maudie klappen en leefregels, laat haar zelfs weten dat zij in de hiërarchie na de honden en kippen komt. Van meet af aan is echter duidelijk dat deze mensen nooit anders gekend hebben, en het dus alleen maar
beter kan gaan. ‘Maudie’ speelt in de jaren 30 van de vorige eeuw en is gebaseerd op het leven van Maud Lewis, die door schilderijen te verkopen aan de vergetelheid werd onttrokken. De schilderkunst van Maudie in de film wordt als iets terloops gepresenteerd, iets dat van nature in het leven van dit kindvrouwtje aanwezig is.

Dinsdag 12 december, aanvang 20.00 uur TULIPANI (100 minuten)

De oer-Hollandse boer Gauke (Gijs Naber) is in ‘Tulipani’ de Nederlandse kou, neerslag en wateroverlast meer dan zat. De watersnoodramp van 1953 is de druppel. Zonder achterom te kijken vertrekt de blonde reus per fiets naar zonnig Italië. Het geglooide landschap van Puglia, in de Italiaanse hak, wordt zijn nieuwe thuishaven. Alleen daar voorziet hij een toekomst voor hem en zijn droomvrouw Ria (Anneke Sluiters). Met hernieuwde levenslust zet hij er een al even oer-Hollandse tulpenkwekerij op, die hem het fortuin moet geven om Ria over te laten komen en samen een zorgeloos bestaan tegemoet te gaan.

Dinsdag 19 december, aanvang 20.00 uur LOVING VINCENT (95 minuten)

‘Loving Vincent’ vertelt over Van Goghs leven en werk door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen. De film is een uniek artistiek meesterwerk bestaande uit 65.000 schilderijen. Alle frames zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd
kunstenaars uit zeven verschillende landen, die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden.

Dinsdag 2 januari, aanvang 14.00 uur DIKKERTJE DAP (74 minuten)

‘Dikkertje Dap’, naar het bekende versje van Annie M.G. Schmidt, vertelt over de ongewone vriendschap tussen een klein jongetje en een giraf. In die originele versie gaat Dikkertje, zoals het jongetje heet, naar de Amsterdamse dierentuin Artis om zijn vriend de giraf een suikerklontje te geven, hem te vertellen over zijn rode laarsjes en zijn kennis van het alfabet en om van zijn lange nek te glijden. Het sluit af met de belofte de volgende dag terug te komen.

Advertenties