Fietsmaatjes Eemsdelta wint aanmoedigingsprijs van de Provincie Groningen

Delfzijl – Half oktober werd bekend dat de Fietsmaatjes Eemsdelta genomineerd waren voor het winnen van de vrijwilligersprijs van de Provincie Groningen in de categorie Sport, op 7 december werden de prijzen uitgereikt. De jury kende Fietsmaatjes Eemsdelta de tweede plaats toe en ontving daarmee een prijs van € 1000,-.

De provincie Groningen beloont dit jaar voor de 21ste keer het vrijwilligerswerk in de provincie met meerdere prijzen. De Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen is bedoeld voor organisaties/initiatieven in de provincie Groningen die “op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier” met vrijwilligers werken. De prijs wordt uitgereikt aan 5 initiatieven op het gebied van de 5 categorieën jeugd, zorg, leefbaarheid, cultuur en sport.

Duofiets is een activiteit voor iedereen
Fietsen met de duofiets is een activiteit voor iedereen. Juist zij die niet meer kunnen fietsen met een gewone fiets kunnen bewegen door te duofietsen. Voor degene die de duofiets niet kennen: de duofiets is een fiets waar je met twee personen naast elkaar zit, bij Fietsmaatjes zijn dit de vrijwilliger en de gast. De duofiets is een elektrische fiets waardoor het fietsen echt voor iedereen weer mogelijk is. Fietsmaatjes Eemsdelta heeft nu 28 vrijwilligers die met de gasten fietsen, er zijn 2 duofietsen beschikbaar.

Geld benodigd voor nieuwe fietsen
Fietsmaatjes Eemsdelta heeft zich aangemeld voor de vrijwilligersprijs. Uiteraard omdat het geldbedrag wat aan de prijs verbonden is, welkom is. Het fietsen met de relatief dure fietsen vraagt niet alleen veel geld om de fietsen te kunnen kopen, ook vragen de fietsen verzekering, onderhoud en bijvoorbeeld een planningssysteem.

Maar de Fietsmaatjes Eemsdelta heeft zich ook aangemeld omdat deze prijs een mogelijkheid is om de aandacht te richten op het fietsen met de duofiets. Het fietsen met de duofiets is in Eemsdelta nu een succes, een succes wat best overgenomen mag worden door andere vrijwilligers in de provincie. Uiteraard zijn nieuwe leden bij Fietsmaatjes Eemsdelta altijd welkom.

Wilt u hier meer weten of mee fietsen? vraag dan informatie aan via info@fietsmaatjeseemsdelta.nl

Back to top button