10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:22

Fietsclinic voor 65-plussers in Loppersum

Loppersum – Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen een gratis fietsclinic voor 65-plussers op 21 maart in Loppersum. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Fietsclinic voor 65-plussers
Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. De clinic duurt van 14.30 uur tot 16.15 uur en vindt plaats bij de Openbare Bibliotheek, Kreupelhof 2 te Loppersum. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kunt u contact opnemen met de Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten