Feestweek Loppersum ‘van start’ met zegelactie

Loppersum – Feestweek Loppersum ‘van start’ met zegelactie De Bedrijvenvereniging Loppersum en de organisatie van de jarenzestig feestweek hebben de handen ineengeslagen voor een ludieke spaarzegelactie. Bij deelnemende winkeliers kunnen klanten vanaf 8 juni zegels sparen voor unieke en ludieke prijzen met de sixties als thema. Hoofdprijs is een tegoedbon ter waarde van 250 ouderwetse guldens, te besteden bij Albert Heijn Loppersum.

Het idee voor de zegelactie ontstond naar aanleiding van een promotiefilm uit de jaren zestig, de zogenaamde Ringfilm. De documentaire van ongeveer een uur toont het dagelijks leven in Loppersum in 1966 en maakt tegelijk reclame voor het Ringzegel-spaarsysteem. ‘Dat vonden we zo goed bij de jaren zestig passen dat we er ook een onderdeel van de feestweek van hebben gemaakt,’ drogist Jolanda ten Have, lid van de BVL. Annette Sins, projectleider van de feestweek, vult aan: ‘Oorspronkelijk wilden we echte ouderwetse likzegeltjes, maar dat bleek helaas niet haalbaar. Nu zijn het kleurige stickertjes.’

De feestweek gaat op 21 juni van start met een feestelijke en muzikale opening en duurt tot en met zondag 30 juni, wanneer afgesloten wordt met de laatste voorstelling van een spectaculair theaterstuk. De prijzen, variërend van tegoedbonnen tot retro platenspelers, worden beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. De trekking vindt plaats tijdens de afsluiting van de feestweek op zondagmiddag.

Back to top button