8.1 C
Delfzijl
18 april 2021 22:45

Feestelijke start Kansen voor Kinderen op basisschool Hiliglo in Holwierde

StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021

Holwierde – Met de ogen dicht en de oren gespitst ‘luisteren’ naar de natuur, animaties maken van aardappels en sporten met de mascottes van Donar en FC Groningen. De kinderen en leerkrachten van openbare basisschool Hiliglo in Holwierde kregen maandagmiddag een feestelijke mix van sport-, cultuur- en natuuractiviteiten voorgeschoteld.

De school was het decor voor de aftrap van Kansen voor Kinderen: een uniek project van elf partners uit Noord-Nederland. Zij willen samen met leerkrachten en kinderen in het basisonderwijs een vernieuwend, leuk en leerzaam programma rond het thema gezondheid & leefbaarheid ontwerpen.

Primeur
Noordoost-Groningen heeft de primeur. De gezondheid en leefbaarheid van deze regio staan onder druk. Tegelijkertijd barst de bevolking van de ambitie om hier iets aan te doen. Het versterken van 21st century skills staat daarom centraal in de pilot en het programma van Kansen voor Kinderen. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van eigentijdse vaardigheden zoals zelfreflectie, kritisch denken, probleemoplossend vermogen, samenwerken, communiceren, creativiteit en omgevingsbewustzijn.Na afloop wordt het project met leerkrachten en kinderen geëvalueerd.

Leerkrachten en ouders worden benaderd om aan workshops en interviews mee te doen zodat hun vragen en ideeën over gezondheid en leefbaarheid ook helder worden. Voor scholen in de regio boven het Groninger gasveld die niet meedoen aan de pilot is een keuzemenu samengesteld. De belangstelling hiervoor is groot. In totaal komen bijna 30 scholen in aanraking met Kansen voor Kinderen.

Partners
De partners die Kansen voor Kinderen vormen zijn: het Instituut voor Natuureducatie, Stichting Het Groninger Landschap, Stichting De Boer Op Noord, Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Donar, Huis voor de Sport Groningen, Stichting Groningen Noord, Museum Landgoed Verhildersum, Brouwerij Bulthuis, Cultuurclick Groningen en de GGD.Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) coördineert het project.

Zowel de pilot als het keuzemenu zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het NAM Leefbaarheids- en Duurzaamheidsprogramma en worden kosteloos aangeboden aan scholen boven het Groninger gasveld.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten