fbpx
6.6 C
Delfzijl
1 december 2020 07:13

Feestelijke heropening versterkt schoolgebouw Noorderpoort Energy & Maritime

Farmsum – Af gelopen woensdag vond de officiële heropening van het pand van Noorderpoort Energy & Maritime in Farmsum plaats. Het opvallende pand  aan de Duurswoldlaan heeft gedurende de zomermaanden een transformatie ondergaan. Het gebouw voldoet vanaf nu aan de nieuwste eisen op het gebied van aardbevingsbestendigheid. Hiervoor is 160 ton extra staal in het pand verwerkt.

Excellentietraject H2 naar de HT
Tijdens de heropening vond ook de aftrap plaats van het excellentietraject H2 naar de HT. Dit excellentietraject is ontwikkeld in samenwerking met Marine Service Noord.

In dit traject wordt het roeiteam van Noorderpoort door een op waterstof aangedreven sloep begeleidt tijdens de HT-race 2020. Noorderpoortstudenten hebben de afstand van Harlingen naar Terschelling de afgelopen jaren al vaker afgelegd. Dit deden zij tot nu toe altijd in De Zeeolifant, de grootste sloep in Nederland die deelneemt aan wedstrijden.

Volg ons op

10,593FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...