Familie in Delfzijl getroffen door tweede brandincident: bestelbus brandt uit

Delfzijl – In de nacht van zondag 14 op maandag 15 mei werd de brandweer gealarmeerd over een hevige autobrand aan het Valkenhorst in Delfzijl, voor een woning stond een bestelbus volledig in brand. De brandweer werd snel ter plaatse gestuurd en wist de brand te blussen. Het vermoeden van brandstichting heeft geleid tot een uitgebreid onderzoek door de politie, die zowel sporenonderzoek als een buurtonderzoek hebben uitgevoerd. De politie roept getuigen op zich te melden en informatie te delen die kan bijdragen aan het onderzoek.

Op beelden van een bewakingscamera is een explosie te horen waarna de bus volledig in brand staat. Opvallend genoeg is dit niet de eerste keer dat het getroffen gezin met een dergelijk incident te maken krijgt. In november 2021 werd de familie reeds geconfronteerd met een verwoestende brand, waarbij onder andere een aanhanger naast de woning in vlammen opging.

Het is nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen beide brandincidenten, maar de politie sluit deze mogelijkheid niet uit en onderzoekt de zaak grondig.

De politie vraagt iedereen die iets verdachts heeft gezien rondom de autobrand aan het Valkenhorst in Delfzijl contact op te nemen met het onderzoeksteam via het telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die liever anoniem blijven, kunnen bellen met M op 0800-7000.

Back to top button