Extra ondersteuning buurtsportcoaches in de gemeente Delfzijl

Delfzijl – Het college van B en W heeft besloten de uren van de buurtsportcoaches in de gemeente Delfzijl in 2019 en 2020 uit te breiden. Inwoners met een beperking en jongeren van vier tot twaalf jaar krijgen extra ondersteuning om te bewegen. Door de capaciteit van 3.8 naar 5.25 fte te verhogen, wil de gemeente een gezonde en actieve leefstijl bij deze doelgroepen bevorderen. De beweegstimulering maakt deel uit van het programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt 2019’, waarbij de gemeente samenwerkt met Huis voor de Sport Groningen.

Ook actief in het onderwijs
Wethouder Jan Menninga: “Mensen met een beperking hebben extra ondersteuning nodig om te bewegen. Bewegen verlaagt het risico op ziekten, zoals diabetes, overgewicht en depressie. Een actieve en gezonde leefstijl is dus van belang. Kinderen die op jonge leeftijd voldoende sporten en bewegen, zijn vaak ook op latere leeftijd actief.” De coaches laten de kinderen door onder andere gymlessen en naschoolse activiteiten kennismaken met sporten.

Extra geld
De gemeente ontvangt sinds 2018 vanuit het Rijk de decentralisatie-uitkering ‘Gezond in de Stad’ (GIDS). Het gaat hierbij om een jaarlijks bedrag van € 78.000,- tot 2021.

Naast Delfzijl krijgen ook 90 andere gemeenten extra geld voor het aanpakken van gezondheidsachterstanden en het verbeteren van de gezondheid van risicogroepen. De extra kosten van de urenuitbreiding betaalt de gemeente uit deze middelen.

Back to top button