11.3 C
Delfzijl
12 mei 2021 08:17

Expositie van veel kleine werken in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn tot de laatste week van mei vele werken te zien van Petra van Kalker en Marius de Schaar

Petra van Kalker (1952), geboren in Groningen, volgde haar opleiding aan kunstacademie Minerva te Groningen in de richting grafiek en tekenen. Haar werk ontwikkelde zich in de loop van de jaren van tekeningen met groot gebaar tot verfijnde opgebouwde miniaturen.

Petra heeft niet één werkwijze. Een rode draad in al haar kunst is dat niets ontstaat uit een vast omlijnd idee. Het werk ontvouwt zich tijdens het doen. Laag na laag, wordt geplakt, verwijderd, gelakt, gekrast, weer verwijderd, opgebouwd, afgebroken tot opeens iets is ontstaan dat niet meer verwijst naar de dagelijkse werkelijkheid, maar naar een poëtische belevenis. De afgelopen jaren houdt zij zich bezig met landschappen opgebouwd uit gelakt papier door knippen en scheuren, stempels, en verf. Het zijn landschappen die op geen enkele kaart staan, maar toch een sublieme heimwee oproepen.

Marius de Schaar (1973) is een knipkunstenaar uit Vinkhuizen. Hij maakt ‘Nieuw Hollands’ knipwerk, het alledaagse leven vastgelegd met papier en schaar. Elk onderwerp is geschikt: nietmachines, telefoonopladers, intercedentes van een uitzendbureau. Daarnaast is hij gefascineerd door gebouwen van rijtjeshuis tot kasteel. Nederland heeft een unieke verzameling aan architectonische stijlen.

Sinds 2015 heeft hij allerlei gebouwen en dorpsgezichten rond de stad Groningen vastgelegd in papierknipsels. Graag werkt hij thematisch met uniek werk voor een expositielocatie. In Appingedam laat hij Groninger architectuur zien van de ommelanden rondom Stad en een klein beetje van Daam.

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u.) (Goede vrijdag en Paasmaandag gesloten)

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten