fbpx
29.1 C
Delfzijl
donderdag 06 augustus 2020
Home Agenda tips Expositie Van detail naar totaal in het Stadskantoor van Appingedam

Expositie Van detail naar totaal in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In de maanden december 2019 en januari 2020 is in het Stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam de expositie met het abstract expressionistische werk van Anne-Marie Schueler (1950). Uitvergrote foto’s van de kleinste details van grote en krachtige kleurrijke acryl schilderijen op linnen waarin ze textuur en structuur met zaagsel aanbrengt .

Over Anne-Marie: In het begin van deze eeuw kreeg Anne-Marie een ernstige burn-out. Hoe daar mee om te gaan? Natuurlijk hulp vragen en door vele gesprekken kwam zij erachter dat ze, wanneer ze rust zocht, in de vorm van mooie muziek, ze kleuren in haar hoofd kreeg.

Ze wilde hiermee wat doen en in de schuur thuis was ruimte om haar initiatief tot verven te ontplooien. Eerst alleen voor haarzelf. Om afstand te nemen van haar emoties werden er detailfoto’s gemaakt van het schilderij dat voor haar lag.

Door het maken van deze detailfoto’s kon Anne-Marie afstand nemen van de emoties die ontstonden tijdens het verven.

Dankzij het digitale tijdperk kon ze deze detailfoto’s afdrukken en met mooie kleurrijke kaarten stond ze veel op kunstmarkten om ze te verkopen. Van het een kwam het ander.  Nu zijn ook haar schilderijen, Groot, Krachtig en Kleurrijk, te zien op talloze exposities in den lande. Ze schuwt het grote gebaar niet.

Annemarie werkt graag op grote doeken met acrylverf en voegt ze textuur en structuur toe met zaagsel. Haar eerste expositie was in de Noordelijke Kunsthof in Appingedam in 2007.

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor Ma.-Do.: 8.30 – 16.00 uur en van Vr. 8.30 – 12.00 uur

loading...