Expositie Marilyn Josiena in het Stadskantoor te Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn tot eind november tekeningen van Marilyn Josiena te zien. Marilyn is in ’90 afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunst in Den Haag. In de richtingen tekenen en schilderen, grafiek en illustratie en heeft zich verdiept in ruimtelijk werk. In het stadskantoor worden potlood portret tekeningen geëxposeerd.

Marilyn zegt over haarzelf: “Mijn inspiratie haal ik meestal uit de natuur, planten, dieren, mensen en landschappen. Sinds mijn academietijd houd ik mij voornamelijk bezig met portret.

Portretten maak ik in potlood, klei, en steen. Niets is boeiender dan te proberen leven te scheppen uit het dode materiaal van klei en steen. Of de vele kleuren te ontdekken in grafiet. In het platte vlak zit er voor mij doorgaans voldoende kleur en diepte in zwart en wit en de vele grijstinten daartussen.

Ik zie het als een uitdaging om in een portret het karakter en persoonlijkheid te vangen zodat het gaat leven.”

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u

Back to top button