Expositie Bloemen en beesten in het stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn tot eind september realistische werken van Nanny ter Wiel te zien. Nanny ter Wiel is een veelzijdig kunstenaar uit Loppersum, ze weet onder andere fraai schilderwerk en muziek te verenigen en exposeert daarmee in binnen- en buitenland

Nanny vertelt over haar zelf: Vanaf mijn vroege jeugd stond mijn leven in het teken van muziek en kunst. Was mijn werk in mijn jonge jaren zeer kubistisch, nu schilder ik op een realistische manier. Ik werk voornamelijk in pastel op papier en met olieverf op linnen. Dat zijn mijn favoriete materialen om uit te drukken wat ik wil weergeven: portretten, stillevens, ons Waddenlandschap, mooie bloemen, de kop van een dier, inclusief de mooie ogen of gewoon een fantasievol onderwerp. In alle technieken waarin ik werk vind ik het detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen mij heel erg boeien en het maakt dat ik iets in een werk kan leggen dat helemaal van mij is.

Graag combineer ik mijn muzikale activiteiten met mijn schilderkunst. Bijvoorbeeld de dierkundige dichtoefeningen van Trijntje Fop, op muziek gezet door Johannes Röntgen, worden door mij niet alleen gezongen, maar ook geschilderd. Voor mijn verdiensten in de muziek kreeg ik in juni 2010, uit naam van Koningin Beatrix, de titel “Ridder in de Orde van Oranje Nassau”.

In het huidige stadskantoor van Appingedam haalde ik mijn middelbare schooldiploma, o.a. hier werd de basis gelegd voor waar ik mijn hele leven al mee bezig ben: de kunst. Nu in het stadskantoor exposeer ik mijn “bloemen en beesten“.

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 uur en vr. 8:30 – 12:00 uur)Back to top button