Eurus Energy zet belangrijke stap naar groene waterstofproductie in Farmsum

Farmsum – Eurus Energy Europe B.V. heeft de noodzakelijke vergunningen verworven voor de bouw van een 20 MW elektrolyse-installatie met de naam Oosterhorn Hydrogen in Farmsum. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in de richting van duurzame energieoplossingen, wat een cruciale mijlpaal betekent voor groene waterstofopwekking ten behoeve van de chemische industrie in en rond Delfzijl. Momenteel bevindt het ontwerp en de contractering zich in de afrondende fase, en Eurus streeft ernaar om in 2024 een investeringsbesluit te nemen. De verwachting is dat de installatie in 2025 operationeel zal zijn, waardoor het een vooraanstaand project wordt op het gebied van groene waterstof in Nederland.

De elektrolyser zal gebruikmaken van windenergie om groene waterstof te produceren en wordt rechtstreeks gekoppeld aan de bestaande infrastructuur. Dit zal leiden tot de opwekking van hernieuwbare waterstof die kan dienen als grondstof voor lokale industrie├źn, terwijl de belasting op het lokale elektriciteitsnetwerk wordt verminderd.

Naast het Oosterhorn-project heeft Eurus plannen om meerdere groene waterstofprojecten te ontwikkelen, zowel in Nederland als daarbuiten. Koji Tsuchimoto, Managing Director van Eurus Energy Europe, benadrukt het belang van dit initiatief voor innovatie en duurzaamheid, en de ambitie om een voortrekkersrol te spelen in de productie van groene waterstof.

Eurus is een wereldwijd gespecialiseerd bedrijf in duurzame energieprojecten met meer dan 30 jaar ervaring in windenergie. Haar toewijding aan groene waterstof weerspiegelt de inzet om deze expertise in te zetten voor milieuvriendelijke energieoplossingen. Eurus Energy Europe B.V. is gevestigd in Amsterdam en Groningen en is een dochteronderneming van Eurus Energy Holdings Corporation, die op haar beurt volledig in eigendom is van Toyota Tsusho Corporation.

Back to top button