fbpx
23.1 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Algemeen European Aluminium verwelkomt ALDEL als nieuwste lid

European Aluminium verwelkomt ALDEL als nieuwste lid

Farmsum – Aldel is geaccepteerd als het nieuwste lid van de European Aluminium Associatie, zoals unaniem bevestigd door de Algemene Vergadering door middel van elektronisch stemmen gedurende de laatste twee weken. In de categorie van primaire smelters is dit  nieuwe lidmaatschap vrij uitzonderlijk; www.european-aluminium.eu

Dhr. Christian Wagener, Chief Commercial Officer van Aldel: “We zijn enorm blij met ons lidmaatschap, omdat alle relevante bedrijven in de industrie eigenlijk zeiden: ja, we willen dat Aldel lid wordt van ons netwerk omdat ze een belangrijke producent zijn van aluminium in Nederland. ”

European Aluminium, opgericht in 1981, is de stem van de aluminiumindustrie in Europa. Ze gaan in gesprek met Europese besluitvormers om een ​​duurzaam bedrijfsklimaat te creëren voor de aluminiumindustrie in Europa en bevorderen aluminium als een innovatief en duurzaam materiaal voor de toekomst van Europa.

Ramp-up voltooid
Aldel is de enige overgebleven aluminiumproducent in Nederland. De fabriek is in november 2017 overgenomen door York Capital en is bezig met een aanzienlijk investeringsprogramma om de fabriek terug te brengen naar de oorspronkelijke productieniveaus. Nu de ramp-up is voltooid, produceert de fabriek al bijna de volledige jaarlijkse capaciteit van meer dan 150.000 ton aluminium. Aldel speelt een belangrijke rol bij het helpen in evenwicht brengen van het Nederlandse energienetwerk, dat belangrijker wordt naarmate de mix van hernieuwbare energie toeneemt. Recycling blijft een belangrijke focus voor Aldel en vormt een integraal onderdeel van de lopende bedrijfsstrategie.

loading...