Charlotte Doddema Nederlandskampioen BMX

Appingedam – Afgelopen weekend namen zes rijders van de Fivelcrossers uit Appingedam deel aan het NK BMX in Erp. Charlotte Doddema, Aniek Bouwman, Sem van Dijken, Luca, Milan en Dino de Rooy deden een gooi naar de titel Nederlands kampioen.

In juni werden reeds de Nederlands kampioenschappen van het NFF gereden. Daar werden Charlotte, Sem en Luca al kampioen. Ditmaal het was het een kampioenschap van de KNWU. Het niveau van deze KNWU wedstrijd is een stuk hoger dan van de NFF. De toprijders van Nederland waren naar Erp gekomen, waaronder oud wereldkampioen (2015) Niek Kimmann.

Op zaterdag en zondag werd er gefietst. Zondag werden de finales gereden. Milan en Dino de Rooy hadden een zware klus aan de manches. Helaas drongen zij niet door naar de finales. Op zaterdag crashte Luca de Rooy hard en mocht die dag niet meer rijden van de wedstrijdleiding. Gelukkig gaf de dokter voor zondag groen licht en kon er gestart worden aan de finalewedstrijden.

Sem van Dijken en Aniek Bouwman bleven steken in de halve finale. Luca de Rooy en Charlotte Doddema plaatsten zich voor de finale. Luca begon zijn finale met een kopstart. Maar door een verkeerde landing bij het springen lag hij plots laatste…wat daarna volgde was een stukje fietsen van ware klasse. Luca vocht zich ongelofelijk hard terug naar de 2e plek. Daarmee op het podium en 2e beste BMX-er van Nederland. Charlotte was de laatste Fivelcrossers finalist bij het NK. Zij fietste een ijzersterk finale en werd terecht Nederlands Kampioen BMX.

Back to top button