Eurocup Delfzijl schenkt €4000 aan Beatrix Kinderziekenhuis

Groningen – Tijdens de recente jubileumeditie van Eurocup Delfzijl, gehouden in januari, is er een mooi bedrag ingezameld ten behoeve van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. De stichting heeft als doel om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken via verschillende projecten. Het opgehaalde bedrag tijdens Eurocup Delfzijl kan daar een mooie bijdrage aan leveren.

Patienten bezoeken Eurocup Delfzijl
Een belangrijk aspect van deze samenwerking was het bezoek van een groep patiënten aan Eurocup Delfzijl, vergezeld door hun ouders. Demian Zijlstra, voorzitter van Eurocup Delfzijl, benadrukt het belang van dit initiatief dat opgezet is samen met hoofdsponsor Fridina BV: “Het doel van de stichting waaraan we ons samen aan hebben verbonden, is om de periode van de patiënten aan het kinderziekenhuis zo dragelijk mogelijk te maken. We zijn verheugd dat we meerdere patiënten en hun ouders een dagje uit hebben kunnen bezorgen, waarbij ze even hun zorgen konden vergeten.”

Donatie tijdens Eurocup Delfzijl 2024
Bezoekers van Eurocup Delfzijl kregen de kans om bij te dragen aan dit doel door consumptiemunten en statiegeldflessen in te leveren. De vrijgevigheid van de deelnemers heeft geresulteerd in een totale donatie van ongeveer €700,-. Eurocup Delfzijl heeft dit bedrag verdubbeld, waardoor de totale opbrengst op €1400,- uitkomt.

Eurocup Delfzijl heeft eerder ook samen met hoofdsponsor Fridina BV deelgenomen aan de spinningmarathon georganiseerd door Vrienden van Beatrix Kinderziekenhuis. Tijdens deze gelegenheid hebben vrijwilligers en sponsoren van Eurocup een bedrag van €2600,- gedoneerd. Met deze laatste bijdrage komt de totale donatie van Eurocup Delfzijl aan het Beatrix Kinderziekenhuis uit op €4000,-.

Demian Zijlstra uit zijn vreugde over het behaalde resultaat: “Het is fantastisch om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van jonge kinderen die ziek zijn. Hoewel Eurocup Delfzijl tien jaar geleden is gestart als een evenement voor onze lokale gemeenschap, voelt het bijdragen aan dit goede doel nog waardevoller. Samen met onze bezoekers en sponsoren kunnen we écht een verschil maken.”

Beweegkinderziekenhuis
Barbara Baijens-Vrij van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is erg enthousiast over de samenwerking en heel blij met het resultaat. Het is geweldig dat Eurocup Delfzijl en Fridina zich op deze wijze ingezet hebben voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Daar zijn we enorm dankbaar voor.

We zullen deze prachtige donatie gebruiken voor een nieuw project binnen ons kinderziekenhuis, namelijk Beweegkinderziekenhuis. Bewegen is voor kinderen enorm belangrijk. Het is nóg belangrijker als kinderen in het ziekenhuis liggen. Beweging zorgt onder andere voor een beter herstel na een behandeling of opname. Daarnaast groeien kinderen beter en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Met deze donatie kunnen we projecten financiëel ondersteunen waarbij we bewegen omarmen en streven naar een ziekenhuisomgeving waar herstel en welzijn hand in hand gaan.

Over Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is dé fondsenwervende stichting van het Beatrix Kinderziekenhuis en zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat de stichting door welzijnsprojecten te financieren waarmee de verblijf- en speelomgeving van de patiënten en ouder wordt verbeterd. Ook zorgen ze voor financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwde projecten. Hierdoor kunnen zieke kinderen een betere behandeling of betere kwaliteit van leven krijgen. Daar waar het ziekenhuis, de overheid en zorgverzekeraars onvoldoende middelen hebben, werft de stichting fondsen om deze projecten mogelijk te maken.

Over Eurocup Delfzijl
Eurocup Delfzijl is een indoortoernooi voor jeugdteams tot 13 jaar van betaald voetbalorganisaties uit binnen- en buitenland. Het tweedaagse hoofdtoernooi wordt gespeeld op kunstgras dat speciaal voor Eurocup Delfzijl wordt aangelegd in de loods van Wijnne Barends in de haven van Delfzijl. Het kunstgrasveld wordt omheind door boarding, waardoor het spel razendsnel verloopt. Ook is er licht en geluid om een mooie sfeer te creëren. Eerdere edities werden onder andere gewonnen door), Ajax Amsterdam, Chelsea FC (Engeland), FC Bayern München (Duitsland) en PSV uit Eindhoven.

Back to top button