Energieplan Eenum en Wirdum officieel overhandigd aan Wethouder Meindert Joostens van gemeente Eemsdelta

Wirdum – Op donderdag werd het Energieplan van Eenum&Wirdum aangeboden aan Wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta. Hoewel het plan al vorig jaar was voltooid, besloot de werkgroep te wachten op de uitkomsten van de parlementaire enquête en de voorgestelde maatregelen voor duurzaamheid in woningen.

Het dorp Wirdum is betrokken bij de dorpenaanpak, en nu er enig inzicht is in de duurzaamheidsmaatregelen, kon het energieplan eindelijk worden overhandigd. De gemeente reageerde positief op het plan, waarbij Wethouder Joostens de werkgroep bedankte voor hun inzet en harde werk.

Energie Team Eenum en Wirdum heeft nu als doel om nauw samen te werken met de gemeente aan een uitvoeringsplan om het energieplan in praktijk te brengen. Een cruciaal punt dat naar voren werd gebracht, is de noodzaak om het elektriciteitsnet te versterken vanwege de toenemende vraag door warmtepompen, airco’s en elektrische auto’s. De werkgroep benadrukt tevens het belang van isolatie van woningen om af te stappen van het gebruik van gas. Het plan omvat ook de ambitie om de energie die de dorpen verbruiken zelf duurzaam op te wekken.

Met de steun van GREK en LOPEC is het enthousiaste werkgroep van Eenum en Wirdum van plan om snel aan de slag te gaan met het uitvoeringsplan. Vooral omdat in Wirdum volgend jaar de dorpenaanpak van start gaat, wat kansen biedt voor efficiënte samenwerking en optimaal gebruik van middelen.

Back to top button