Eerste Tallships zeggen komst naar Delfsail 2016 toe

Delfzijl РMet nog een half jaar te gaan tot het evenement heeft de organisatie van Delfsail de toezegging van een zestal Tallships dat ze 29 juni t/m 3 juli Delfzijl aan zullen doen. De volgende schepen hebben hun komst naar de 6e editie van Delfsail 2016 officieel toegezegd: De MIR uit Rusland, Statsraad Lehmkuhl uit Noorwegen, Dar Mlodziezy uit Polen, Christian Radich uit Noorwegen. Deze schepen hebben de haven van Delfzijl al eens eerder aangedaan, de organisatie heeft voor de 6e editie ook een aantal nieuwe schepen weten vast te leggen: De Kapitan Borchardt  uit Polen en Atyla uit Spanje en ook een aantal pracht schepen uit Nederlandse wateren zullen weer in de haven liggen zoals de Thalassa, Gulden Leeuw en de Wylde Swan.

De organisatie verwacht tussen de 10 en 15 Tallships in de haven van Delfzijl te mogen begroeten. Dit wordt aangevuld met 25 kleinere zeilboten en 170 schepen van het varend erfgoed.

Vrijwilligers gezocht
Om alles in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar een groot aantal vrijwilligers die willen meehelpen het evenement weer tot een succes te maken. Aanmelden als vrijwilliger kan via de website

Back to top button