Eerste paal geheid voor nieuwbouw Het Hogeland College Uithuizen

Uithuizen – Met het slaan van de eerste heipaal voor de nieuwbouw aan de J. Cohenstraat is er een belangrijke mijlpaal voor Het Hogeland College in Uithuizen bereikt. Door de gevolgen van gaswinning en het risico op aardbevingen is gebleken dat versterkingsmaatregelen noodzakelijk zijn. Het project omvat de realisatie van nieuwe gebouwen en de uitvoering van verbouwwerkzaamheden.

Nieuwbouw en verbouw bieden kansen
De gedeeltelijke nieuwbouw en verbouw bieden kansen om het gebouw aan te passen aan het onderwijs van deze tijd. Bij de indeling van ruimtes is rekening gehouden met de mogelijkheid tot flexibel gebruik. Zo kunnen lesruimtes door middel van schuifbare wanden worden vergroot en verkleind, en biedt het gebouw veel ruimte voor vrije leer-/werkplekken. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect van de nieuwbouw. Het gebouw wordt volledig gasloos gebouwd en het ontwerp houdt rekening met veel natuurlijke lichtinval en goede ventilatie. Met deze aanpassingen streven we ernaar een moderne en inspirerende leeromgeving te creëren die perfect aansluit bij het onderwijs waar Het Hogeland College voor staat.

Duur werkzaamheden en eventuele hinder
Na de voltooiing van de sloop van de oudbouw, kan er nu worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. Gedurende de zomermaanden wordt er aan de fundering gewerkt, waarna de eerste ruwbouw in augustus/september zichtbaar zal worden. Tot nu toe verlopen de werkzaamheden volgens planning, wat betekent dat in de zomer van 2024 het vernieuwde schoolgebouw weer in gebruik genomen kan worden.

Tijdelijke huisvesting
Het Hogeland College Uithuizen is inmiddels per 1 maart verhuisd naar de tijdelijke huisvesting aan de Wilgenhof. De leerlingen en medewerkers van Het Hogeland College hebben inmiddels hun weg gevonden in de tijdelijke huisvesting.

Back to top button