13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 15:04

Eerste feestverlichting op gelijkstroom in Nederland brandt in Delfzijl

spot_img

Delfzijl – Delfzijl heeft als eerste in Nederland feestverlichting op gelijkstroom. Deze innovatieve techniek is op vanavond in het centrum van Delfzijl in gebruik genomen. Dat moment heeft wethouder IJzebrand Rijzebol samen met de bewoners en ondernemers in het centrum gevierd. “De nieuwe verlichting maakt ons vernieuwde centrum nog aantrekkelijker voor de bezoekers gedurende de feestdagen”, aldus Rijzebol.

Energiezuinige feestverlichting

Tijdens de herinrichting van het kernwinkelgebied zijn nieuwe lichtmasten in Delfzijl centrum geplaatst. Deze zijn aangesloten op gelijkstroom en daarmee energiezuinig. De lichtmasten zijn voorzien van een aansluiting voor bijzondere verlichting. Handelsvereniging Centrum Delfzijl liet de nieuwe duurzame feestverlichting ontwerpen en aansluiten op de lichtmasten. “De verlichting in de vorm van scheepszeilen past goed bij het maritieme karakter van Delfzijl”, zegt Reinier Doornbos van de handelsvereniging. “Door een goede samenwerking met de gemeente zijn we in staat geweest om als eerste in Nederland de feestverlichting op gelijkstroom te laten aansluiten.”

Brandtijd

De verlichting brandt elke maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 09.00 uur en elke maandag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur. In februari wordt de feestverlichting er weer afgehaald. Komende jaren hangt de verlichting van november tot en met februari aan de lichtmasten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten