11.3 C
Delfzijl
12 mei 2021 08:15

Eerste editie SES Regiocup is gewonnen door V.V. Appingedam

Delfzijl – De eerste editie van de SES Regiocup is gewonnen door V.V. Appingedam. De Damsters wonnen in de finale met 4-2 van NEC Delfzijl.

De SES Regiocup werd gehouden in de Brede School Noord in Delfzijl, die afgelopen weekend  was omgedoopt tot het Groningen Seaports Stadion. De SES kon gebruik maken van de faciliteiten van Eurocup Delfzijl die eerder die middag was gehouden. De hal was voorzien van een professionele lichtinstallatie, een kunstgrasmat met boarding en muziekinstallatie. Door dit alles waanden de spelers zich in een echt stadion.

Een extra element dat door de SES is toegevoegd waren de shoot-outs. In de poulefase mochten de teams na afloop van de wedstrijd ieder drie shoot-outs nemen. De winnaar van de shoot-out kreeg één punt. Zowel deelnemende teams als het publiek waren erg enthousiast over het ingebrachte element.

De deelnemende teams waren verdeeld over twee poules. De nummers één en twee uit elke poule gingen door naar de halve finale en de nummers drie speelden nog om plek vijf en zes. De eerste halve finale werd in het voordeel beslist door NEC Delfzijl. Zij zetten Wagenborger Boys vrij eenvoudig met 3-0 aan de kant. De andere kruisfinale betrof een Damster onderonsje tussen v.v. Appingedam en v.v. De Pelikanen. Appingedam won het duel met 5-2 werd. Hierdoor gingen NEC Delfzijl en Appingedam door naar de finale en konden De Pelikanen en de Wagenborger Boys zich opmaken voor de troostfinale.

Ondanks dat de ploeg uit Wagenborgen twee wedstrijden achter elkaar moest spelen versloegen ze, onder flinke support van hun meegereisde supporters, De Pelikanen met 5-2. Naast de beker voor de derde plaats gingen er nog meer bekers mee naar Wagenborgen. Klaas Jan Nieland werd namelijk door oud-SES-bestuursleden verkozen tot speler van het toernooi.

Finale
De finale tussen NEC Delfzijl en v.v. Appingedam werd, onder aanvoering van good old Anton Hoorndijk, beslist in het voordeel van de Damsters. Hoorndijk bereidde onder andere de 2-0 fantastisch voor, zodat Marc Huft op de doellijn alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om de bal in het doel te laten verdwijnen. NEC Delfzijl kwam nog terug tot 2-1 maar Dennis Ibrahimi maakte kort daarna alweer de 3-1. In de laatste  econden scoorde NEC Delfzijl nog de 3-2 door Dennis Boerma, maar verder kwam NEC Delfzijl niet meer.

Het bestuur van de SES is voornemens om de Regiocup ook volgend jaar te organiseren. In overleg met de organisatie van Eurocup Delfzijl zullen de mogelijkheden om het toernooi uit te breiden worden besproken.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten