fbpx
2.7 C
Delfzijl
17 januari 2021 23:27

Eerste bewoners tevreden over nieuwe woningen aan de Focco Ukenalaan

Appingedam – In Appingedam krijgt een groot aantal mensen de komende tijd een nieuwe woning. Tot nu toe konden bewoners alleen op papier zien hoe hun nieuwe woning eruit komt te zien, maar sinds woensdag 8 januari ook in het echt. Twee nieuwe, gasloze en aardbevingsbestendige woningen aan de Focco Ukenalaan werden gisteren door Woongroep Marenland en Bouwgroep Dijkstra Draisma open gesteld voor de bewoners. Veel bewoners die een soortgelijke woning krijgen grepen dit moment aan om een kijkje te nemen. Zo kregen ze een goede indruk van de wijze waarop hun nieuwe huis wordt ingedeeld, hoe het wordt opgeleverd en welke keuzes ze nog kunnen maken.

Nieuwbouw in Appingedam
In opdracht van Woongroep Marenland en Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma 233 nieuwe, aardbevingsbestendige woningen in Appingedam; 164 huurwoningen en 69 koopwoningen. De eerste 24 nieuwe woningen aan de Focco Ukenalaan zijn inmiddels klaar. Twee van deze woningen konden 8 januari bezocht worden door de toekomstige huurders en kopers.

Alle bewoners worden begeleid richting de tijdelijke woning, tijdens de bouw en de verhuizing naar hun nieuwe woning. Marjan de Boer, bewonersbegeleider bij Woongroep Marenland: “We vinden het belangrijk dat onze huurders veilig wonen. Met dit project geven we hier invulling aan en daar zijn we trots op. Er zijn 24 levensloopbestendige woningen gebouwd aan de Focco Ukenalaan, geschikt voor kleine huishoudens en senioren. De woningen zijn aardbevingsbestendig, gasloos en zeer energiezuinig.” De Boer organiseerde het open huis samen met bewonersbegeleider Eelkje Mollema van Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Naast deze straat bouwen we in de wijk Opwierde Zuid de komende maanden meer nieuwe woningen. Voor deze bewoners is zo’n middag hartstikke handig, zodat ze alvast keuzes kunnen maken voor hun nieuwe huis straks”, aldus Mollema.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten