Eén jarig bestaan van Kans & Kunst in Delfzijl

Delfzijl – Op zaterdag 18 maart bestaat Kans & Kunst 1 jaar! Tussen 10.00 uur en 16.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en drankje om samen met de vrijwilligers van Kans & Kunst het 1-jarig bestaan te vieren.

Er is die dag een leuke winactie, er is een grabbelton voor de kinderen en iedereen kan op de foto met een leuke photobooth. Verder kun je kennismaken met het unieke kunstconcept van Kans & Kunst en kun je de kleurrijke werkplek ontdekken waar vier dagen per week enthousiast creatief gewerkt wordt. Het belooft een gezellige, feestelijke dag te worden.

Kans & Kunst zet zich in voor alle creatieve kinderen en creatieve (jong)volwassenen die zich graag meer zouden willen ontwikkelen binnen hun creativiteit. “Wij bieden een gratis (ontmoetings)plek/atelier aan voor iedereen die buitenshuis lekker creatief bezig wilt zijn.”

Het atelier zit tijdelijk gevestigd in voorheen een leegstaande flatwoning van Acantus in de Zandplatenbuurt in Delfzijl-Noord: een wijk dat naar schatting in 2024 (grotendeels) gesloopt gaat worden wegens aardbevingsproblematiek. In het atelier van Kans & Kunst worden er gratis diverse creatieve activiteiten aangeboden voor jong en oud. De activiteiten die worden aangeboden zijn laagdrempelig aangelegd en daarmee wordt de drempel om iets leuks te kunnen maken minder hoog en minder eng.

Er wordt juist aandacht besteed aan tekenen, schilderen, handwerk, knutselen, naaiwerk en nog veel meer. Het atelier is standaard woensdags t/m vrijdags met vrije inloop geopend tussen 13.00 en 16.30, en zaterdags tussen 11.00 en 16.00 uur. Op de woensdag is er standaard Kinderatelier, op de donderdag en vrijdag is er Inloopatelier om zelf lekker bezig te kunnen gaan met eigen projecten, en zaterdags is er een afwisselend programma: workshops voor volwassenen onder de naam Expeditie Kunst, De KinderKnutselClub, Inloopatelier of een informatieve dag.

Kans & Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers die zich dagelijks binnen hun eigen talent inzetten voor de organisatie en de activiteiten en door Bewonersbedrijf Delfzijl-Noord.

Meer informatie staat op de website van Kans & Kunst: www.kansenkunstdelfzijl.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/kansenkunst Back to top button