fbpx
16.5 C
Delfzijl
maandag 03 augustus 2020
Home Agenda tips Een frisse start van het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsduik in Appingedam

Een frisse start van het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsduik in Appingedam

Appingedam – Een nieuw jaar en een frisse start. Waar men in Delfzijl afhankelijk is van het getij nodigt het water van het Damsterdiep altijd (tenzij dichtgevroren) uit voor een frisse duik. In Delfzijl gaat de Nieuwjaarsduik dit jaar dus niet door, die in Appingedam wel. De moedige zwemmers onder ons kunnen zich Nieuwjaarsdag tussen 13.00 en 14.00 uur melden bij café De Doofpot aan het Kerkplein, het verzamelpunt voor deze derde Nieuwjaarsduik in Appingedam.

Met warme chocolademelk en glühwein, soep vinden hier de voorbereidingen plaats en kunnen de zwemmers zich omkleden.

Om 13:30 is er een warming up o.l.v Gerda Kamphuis en het geheel zal opgeluisterd worden door het dweilorkest L.O.S uit Loppersum. Om 14.00 uur gaan de deelnemers achter de Nicolaikerk te water.

Janneke en Hero Woldhuis, samen met Betto Meijer van de Doofpot verantwoordelijk voor de organisatie, hebben het evenement een ‘Koud kunstje’ genoemd. Ondanks het koude kunstje wordt er wel voor EHBO gezorgd. ‘Veiligheid voor alles’, aldus Janneke.

Na de Nieuwjaarsduik kan men weer opwarmen in De Doofpot waar dan weer glühwein en warme chocolademelk klaar staan. Het populaire duo El Jackson zorgt hier voor de muziek.

Het organiserend team, Hero, Janneke en Betto, verwachten dit jaar meer deelnemers en toeschouwers dan in de  eerdere jaren vanwege het afgelasten van de duik in de Eems bij de buren.

Advertenties

loading...