Een droomhuis creëren in een paar stappen

Nederland – Je huis is dé plek waar jij je helemaal moet kunnen ontspannen en waar je echt even tot rust mag komen. Na een lange werkdag is het heerlijk om je op te frissen en daarna even een avond voor jezelf te nemen. Het is wel fijn als je huis er helemaal op en top bij staat en precies aan al jouw wensen voldoet! In deze blog lees je hoe je in een aantal stappen jouw droomhuis kunt creëren.

Analyseren
Allereerst is het goed om te kijken naar de huidige situatie. Vaak denken we namelijk dat een droomhuis een villa met een zwembad of luxe gym in de kelder is, maar niets is minder waar. Kijk maar eens goed naar de ruimte die je nu hebt. Bestudeer en analyseer de woonkamer bijvoorbeeld eens goed. Benut je de ruimte wel optimaal? Staan er geen overbodige spullen in de weg? Zorg dat je eerst een goed overzicht hebt voordat je gaat beginnen met de rest.

De woonkamer
Iedereen heeft natuurlijk andere wensen als het gaat om zijn of haar droomhuis, maar er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken die voor iedereen gelden! Denk bijvoorbeeld aan heerlijke vloerverwarming in de woonkamer. Wanneer je thuiskomt kun je de schoenen uitdoen en alsnog genieten van warme voeten. Dit is ook nog eens een duurzame oplossing, het is goed voor het milieu én je portemonnee. Maar wat kost een vloerverwarming nou eigenlijk? Je hebt drie soorten: goedkoop, gemiddeld en luxe. Bij de goedkoopste (tot 20m2) kun je kiezen voor een bijverwarming. Dit houdt in dat de bestaande radiatoren blijven en dat het met de vloerverwarming de hele ruimte zal verwarmen. Hier kun je rekening houden met €750,- tot €825,-. Bij de gemiddelde woonkamer van 30 m2 tot 75 m2 dient de vloerverwarming als een uitgebreide bijverwarming. Hier moet je rekening houden met €850,- tot €1.260,-. En als laatste heb je de luxe variant. Dit is wel heel toepasselijk bij ‘Je droomhuis creëren’, want met deze optie kies je voor het meest comfortabele. Hierbij wordt de vloerverwarming gezien als hoofdverwarming en zorgt dit ervoor dat de hele ruimte warm wordt door de vloer. De tarieven liggen hier rond de €1.400 tot €1.865,- ongeveer. Alle prijzen zijn inclusief montage, materiaal, btw en infreeswerkzaamheden.

Badkamer aanpakken
De badkamer is de plek om even heerlijk op te frissen voor én na een lange dag. Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Ben jij gek op een strak en modern interieur of ga jij liever voor een speelsere look? Schrijf jouw wensen op en neem gelijk jouw budget hierin mee. Kijk wat realistisch is en schakel een adviseur in die jou hierbij kan helpen. Op die manier kan iemand meedenken en kom je samen tot een mooi ontwerp voor de badkamer.

Onderhoud is behoud
Een droomhuis betekent ook dat je alles goed moet onderhouden. Denk hierbij aan je dak(pannen), schilderwerk, gevel, cv-ketel en je kozijnen. Vooral je kozijnen zijn een belangrijk onderdeel, want als de kozijnen zijn verouderd kan dit zorgen voor veel tocht in huis, maar ook voor houtrot bijvoorbeeld. Voor een huis dat helemaal aansluit op jouw wensen is het dus ook van belang om voor de langere termijn je kozijnen te vernieuwen. Kozijnen kopen is heel eenvoudig en ook het laten plaatsen is snel gedaan.

Een droomhuis kun je dus in een aantal stappen gemakkelijk realiseren. Hoe ga jij aan de slag met jouw huis? Heel veel succes.

Back to top button