Eems Delta Debat 2017: Traditioneel en vernieuwend tegelijk

Delfzijl – Sinds jaar en dag organiseert de Business Club Delfzijl (BCD) verkiezingsavonden rondom gemeenteraads-, Staten- en Tweede Kamer verkiezingen. In 2015 werd deze verkiezingsavond samen georganiseerd met de Commerciële Club Ventus. Vanaf 2017 trekken de BCD en Ventus samen op en hebben het Eems Delta Debat 2017 georganiseerd.

De voorzitters van de BCD en Ventus, Paul Nijburg en Abel Nieveen, zijn in hun nopjes: Het is weer gelukt een aantal verkiesbare Tweede Kamer kandidaten die woonachtig zijn in de Provincie Groningen naar Delfzijl te trekken. Voor zover hen bekend is dit het enige openbare en gratis toegankelijke debat in onze provincie waar zoveel regionale kandidaten aan meedoen, een unicum!

Paul Nijburg vertelt met enige trots welke kandidaten meedoen aan het Eems Delta Debat 2017. Dit zijn:

VVD: Joost van Keulen (Groningen)
PvdA: William Moorlag (Winsum)
SP: Harry Rozema (Appingedam)
CDA: Anne Kuik (Groningen)
D66: Antje Diertens (Groningen)
GroenLinks: Hendri Meendering (Bellingwedde)
ChristenUnie: Stieneke van der Graaf (Groningen)

Abel Nieveen’s ogen twinkelen wanneer hij vertelt wie deze avond presenteert: Theo Driessen, zanger van Diep Triest en voorheen (ook) presentator bij RTV Noord. Inmiddels ook traditioneel is dat Havenstad FM, de lokale omroep in de regio, haar medewerking verleent en deze avond live uitzendt op 105.4 FM.

Onder de deskundige leiding van Theo Driessen zullende verschillende kandidaten debatteren over onderwerpen die onze regio raken: Werkgelegenheid, Economie energie en Gaswinning.

U bent welkom op het Eems Delta Debat 2017 op donderdagavond, 09 maart 2017 aanvang 19:30 uur in Partycentrum De Bolder te Delfzijl (zaal open 19:00 uur). Wees op tijd want vol = vol of beluister het debat live op 105.4 FM.

Back to top button