DVC Appingedam start voetbalfusiefeestweek met wedstrijd tegen FC Emmen

Appingedam – DVC Appingedam start op dinsdag 29 augustus de voetbalfusiefeestweek met een wedstrijd tegen FC Emmen.

Wat een aantal jaren geleden schoorvoetend begon met een samenwerking tussen v.v. Appingedam en v.v. De Pelikanen op het gebied van onderhoud van de velden, heeft uiteindelijk geresulteerd in een volledige fusie tussen beide verenigingen per 1 juli 2017. Voorafgaand aan de algehele fusie heeft een geslaagde proefperiode bij de jeugd plaatsgevonden onder de naam SJO-DVC. Waar er bij fusie processen bij andere verenigingen soms een spoor van slachtoffers achter blijven is deze fusie een voorbeeld hoe een dergelijke, min of meer niet te vermijden, samensmelting van 2 verenigingen dient te verlopen.  In het achterhoofd dient men de beide verenigingsculturen en historie over en weer te respecteren.

De fusievereniging onder de naam DVC Appingedam gaat van start met haar eerste elftal in de derde klasse van het zaterdagvoetbal onder de inspirerende leiding van Erwin Buurmeijer. Het scheelde weinig of de Damsterselectie had de derde klasse vaarwel moeten zeggen, maar een fenomenale eindspurt van De Pelikanen zorgde voor klassebehoud. De fusieclub herbergt bijna 900 leden welke uitkomen in de volgende categorieën: 6 seniorenelftallen, 1 dameselftal, 1 G-team, diverse 7×7 teams en een bloeiende jeugdafdeling met uiteraard een grote toeloop van meisjes.

Om de fusie een flitsende start te geven heeft het bestuur, samen met de nieuwe business club ‘BC DVC’, een voetbalfusiefeestweek van dinsdag 29 augustus t/m zaterdag 2 september op poten gezet. Gedurende de week zal voor iedere leeftijdscategorie, zowel senioren als junioren,  een activiteit plaatsvinden. Op dinsdag 29 augustus is de officiële aftrap van de voetbalweek alsmede van de nieuwe fusieclub. Vanaf 15.30 uur verzorgen een aantal FC Emmen spelers, geassisteerd door jeugdtrainers van DVC, een clinic voor de jeugd O11 en O13 van DVC Appingedam. Rond 18.30 uur speelt het G-team een wedstrijd voorafgaand aan de hoofdact van deze dag: de wedstrijd tussen de A-selectie van DVC Appingedam en de A-selectie van FC Emmen. De commissie heeft rond deze wedstrijd diverse oud-spelers(met prof-verleden), ereleden en andere toonaangevende personen uit het verleden van beide clubs uitgenodigd om de start van de fusieclub luister bij te zetten.

Het programma voor de rest van de week bestaat uit een voetbalactiviteit op woensdagmiddag voor de jeugd O9 en O7 en woensdagavond om 19.00 uur de wedstrijd DVC Appingedam O19-1 tegen FC Emmen O17-1. Donderdagmiddag zullen er wederom voetbalactiviteiten plaatsvinden, ditmaal voor de jeugd O15 en O17. Donderdagavond zal er voor alle betrokkenen bij de totstandkoming van de fusie, de wedstrijd Frankrijk – Nederland uitgezonden worden op groot scherm in de kantine. Vrijdagmiddag, hoe kan het ook anders na het EK vrouwenvoetbal, staat in het teken van meisjes en damesvoetbal. Zaterdagmiddag wordt een groot 7×7 toernooi georganiseerd voor alle overige senioren en de week wordt afgesloten met een spetterende feestavond om 20.00 uur.

In de aankomende periode wordt via de website, www.dvcappingedam.nl, en social media meer informatie geplaatst.

Back to top button