23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 20:38

Duitse auteur Cornelia Franz op bezoek bij het Eemsdeltacollege

Appingedam – Op maandag 6 november was de Duitse auteur Cornelia Franz, op bezoek bij Eemsdeltacollege locatie Pastorielaan in Appingedam.

Auteur in de klas

Het Goethe Instituut Amsterdam biedt Nederlandse scholen de gelegenheid een Duitse auteur uit te nodigen. De uit Hamburg afkomstige auteur Cornelia Franz is op leesreis en bracht ook een bezoek aan Eemsdeltacollege.

Aanleiding

In aanloop naar dit bezoek hebben de derde klassen van het vwo in de lessen Duits haar boek ‘Egal, was morgen ist” gelezen. Tijdens het bezoek las Cornelia Franz uit haar boek voor en beantwoordde de vragen van de leerlingen. Naar aanleiding van de vragen die de leerlingen in de les hadden voorbereid, kwamen ze onder andere te weten dat de uitgever bepaalt wat de titel van een boek wordt. Ook bepaalt de uitgever hoe de kaft er uit komt te zien. Ze kregen te horen dat mevrouw Franz dit boek in vier weken had geschreven en dat het eerste hoofdstuk is gebaseerd op een waargebeurde situatie in de trein. Opdracht leerlingen De leerlingen hebben inmiddels een recensie in het Duits geschreven. Daarnaast maken de leerlingen praktische opdrachten. Deze praktische opdrachten bestaan bijvoorbeeld uit het maken van een boektrailer en het maken van een fakebookaccount (inderdaad geen face maar fake).

Enthousiast

De leerlingen waren allemaal erg onder de indruk van de Duitse auteur. Een paar opmerkingen van leerlingen zijn; ‘’Het boek heeft een leuk thema, maar het is niet realistisch omdat het niet vaak voorkomt.’’  “Het verhaal past goed bij onze leeftijd, omdat de personages ongeveer net zo oud zijn als wij’’  “……leuk omdat de personages dezelfde problemen hebben als sommigen van ons op deze leeftijd.’’

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten