14.2 C
Delfzijl
25 februari 2021 17:26

Drie maanden cel geëist in hoger beroep tegen coronahoester uit Ten Post

Leeuwarden – Het OM heeft in hoger beroep een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist tegen een 41-jarige man uit Ten Post. De man worden verdacht van het opzettelijk in het gezicht hoesten en/of rochelen en spugen van mensen. Daarbij suggereerden hij corona te hebben.

Auto in de sloot
De 41-jarige man uit Ten Post, belandt op 31 maart jl. ter hoogte van Ten Boer met zijn auto in de sloot. Agenten proberen hem uiteindelijk te helpen. De man wil dat niet en zegt de politie te haten. Hij roept dat hij corona heeft en rochelt en spuugt in de richting van de agenten. Dat doet hij ook nog als hij op een brancard ligt en daarna in de ziekenauto. Beide agenten moeten veel moeite doen om zijn spuug te ontwijken, ook als hem een spuugkapje wordt opgezet. Als de agenten wijzen op zijn ontoelaatbaar gedrag, lacht de verdachte en gaat hij gewoon door. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Tanden laten zien
De rechtbank in Groningen legde de man uit Ten Post een gevangenisstraf op van tien weken, waarvan wel de helft voorwaardelijk. De verdachte ging in hoger beroep.

In het hoger beroep eist de AG hogere straf, omdat hij vindt dat dit gedrag in deze tijd niet te tolereren valt. “De strafrechtspleging moet nu juist zijn tanden laten zien. Laten zien dat wij als samenleving niet alleen applaudisseren voor hulpverleners. Dat we ze niet alleen voor laten gaan bij het doen van boodschappen. Maar dat we ook glashelder maken dat er hard wordt opgetreden tegen diegenen die hulpverleners trachten te belemmeren.”

Het gerechtshof in Leeuwarden doet over twee weken uitspraak.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten