7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:16

Dorpenronde Loppersum; Het Lopster college in gesprek met dorpen Zeerijp en Wirdum

Wirdum – Het college van burgemeester en wethouders van Loppersum is bezig met de jaarlijkse dorpenronde. Zo heeft ze in december gesproken met de verenigingen van dorpsbelangen in Zeerijp en Wirdum. Doel van deze dorpenrondes is elkaar te informeren over diverse actuele onderwerpen. Het college hecht hier veel waarde aan. Onderstaand een korte weergave van een aantal besproken onderwerpen.

Met beide dorpen is in een constructieve en goede sfeer gesproken over tal van onderwerpen. Zo zijn de vaste agendapunten, zoals de gaswinningproblematiek en de toekomstige herindeling aan de orde geweest. De gemeente heeft hierover met de dorpsverenigingen gesproken en hen op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken.

In beide dorpen is het onderwerp onderhoudstoestand van de bermen aan de orde geweest. Langs met name de Eenumerweg zijn de bermen slecht en zijn hier en daar diepe kuilen ontstaan. Dit is wanneer het donker is met name gevaarlijk voor fietsers.
Het college onderkent dit probleem en zegt dat de bermen jaarlijks worden geïnspecteerd en waar nodig opgevuld. De werkzaamheden kunnen alleen worden uitgevoerd als de bermen droog zijn.

In Zeerijp is o.a. gesproken over een aantal onduidelijke voorrangssituaties, op met name de Borgweg. Het college zegt toe de betreffende situaties in kaart te brengen en een en ander uit te laten zoeken. Dorpsbelangen zal hiervan op de hoogte worden gebracht.
Ook is gesproken over het door de gemeenteraad vastgestelde wegenbeleidsplan inclusief een plan voor agrologistiek. Vanaf 2016 zal met de uitvoering van werkzaamheden worden gestart. Het is de bedoeling om diverse verkeersproblemen voor zover mogelijk, op te lossen.

In Wirdum is o.a. gesproken over het duurzaamheidsproject, waar een commissie binnen het dorp aan werkt. De bedoeling is om met een groep inwoners een plan te maken om het energieverbruik naar beneden te krijgen. Dorpsbelangen geeft aan dat er in december een tweede voorlichtingsavond voor de inwoners gepland staat.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten