Donatie kerstmarkt gemeente Eemsdelta levert voedselbank ruim 6700 euro op

Delfzijl – Vorige week was ook een delegatie van de Gemeente Eemsdelta op bezoek bij Voedselbank Eemsdelta om een cheque te overhandigen met daarop de opbrengst van de kerstmarkt in Eelwerd. Burgemeester Ben Visser en gemeentesecretaris Ronald Koch kwamen met een cheque van € 6.746,00 wat door de ambtenaren van de gemeente bij elkaar is gebracht. Na de overhandiging in de ‘winkel’ volgde een rondleiding in het magazijn.

Record aantal DE-waardepunten
Ook ontving Voedselbank Eemsdelta de Douwe Egberts koffie die ze hebben gekregen door inlevering van een grote hoeveelheid DE-waardepunten. Bijna 2.000 pakken hebben ze in ontvangst mogen nemen.

Het totaal aantal punten wat door penningmeester Bram van der Krieke is geteld was boven verwachting. De Voedselbank had een doelstelling van 1 miljoen waardepunten. En het aantal wat is ingeleverd: 1.863.000 DE-waardepunten, voor ongeveer 600 punten ontvangt de voedselbank één pak koffie.

Een deel van de DE-waardepunten wordt later ingeleverd voor bijvoorbeeld thee en koffiepads.
Inmiddels is er alweer een nieuwe start gemaakt voor 2023 en de teller staat nu al op 291.000 waardepunten.

Heeft u nog DE-waardepunten liggen, breng ze gerust of stuur ze op naar de Waddenweg 2 9933 KH Delfzijl.

Op de foto met de cheque van rechts naar links: burgemeester Ben Visser, gemeentesecretaris Ronald Koch, secretaris Voedselbank Eemsdelta Piet Mollema, voorzitter Jan Oolders en Bram van der Krieke, penningmeester en coördinator DE-waardepunten.Back to top button