Doe ook mee met de World Cleanup Day op zaterdag 18 september

Delfzijl – Zaterdag 18 september 2021 wordt er weer een World Cleanup Day gehouden. De gemeente Eemsdelta doet mee aan de World Cleanup Day. Om deze dag tot een succes te maken, is de gemeente op zoek naar leden van verenigingen en scholen die op zaterdag 18 september vanaf 09.00 tot 12.00 uur hieraan mee willen doen.

Grote schoonmaakbeurt
De World Cleanup Day is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geeft Nederland samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. 

Bijdrage voor (verenigings)kas 
Verenigingen en scholen die meedoen aan de actie ontvangen een eenmalige vergoeding van € 100,-. Voorwaarde is wel dat er minimaal vijf leden van de vereniging of school meedoen met de schoonmaakactie. De gemeente levert de materialen die hiervoor nodig zijn en we zorgen ervoor dat we het verzamelde afval ophalen.

Belangstelling?
Verenigingen en scholen die mee willen doen kunnen zich tot en met woensdag 8 september aanmelden door een e-mail te sturen naar de gemeente Eemsdelta via afvalscheiden@eemsdelta.nl of door te bellen naar 14 0596.

Grote opruimactie in het havengebied van Delfzijl
Groningen Seaports, Snel Uitzendbureau en Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF) hebben ook dit jaar de handen ineen geslagen en organiseren deze keer een grote opruimactie in het havengebied van Delfzijl. Een mooie actie die bijdraagt aan een duurzame toekomst! Tijdens dit evenement zullen deelnemers afval opruimen in de omgeving Delfzijl en heb je de mogelijkheid om één of meerdere workshops bij te wonen! De cleanup zal met een gezamenlijke lunch worden afgesloten.

Het programma:

09.30 uur  |  Inloop
10.15 uur | Opening (Welkom door Cas König)
10.30 uur | Vertrek begeleider met de groep naar de aangewezen plaats voor het opruimen
10.45 uur | Start verzamelen vuilnis
12.45 uur | Einde ochtendprogramma
13.00 uur | Afsluitende lunch (inclusief)

De workshops:

  • OW4K Workshop waarbij kinderen een mini windmolen mogen bouwen op het strand van Delfzijl
    Opgeven voor deze Workshop kan via: OffshoreWind4Kids Demo Day (google.com)
  • Workshop door Groninger Museum/Bert Schoeren (Kinderbiënnale) op het strand van Delfzijl
    Opgeven is niet nodig.

Enthousiast geworden? Opgeven voor de World Cleanup Day kan door een e-mail te sturen naar: info@groningen-seaports.com

Back to top button