fbpx
15.2 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Dodenherdenking: Appingedam staat stil bij oorlogsslachtoffers

Dodenherdenking: Appingedam staat stil bij oorlogsslachtoffers

Appingedam – Bij de dodenherdenking op vrijdagavond 4 mei in Appingedam was veel publiek aanwezig. De herdenkingsplechtigheid begon bij het Joodsmonument aan de Broerstaat met een kranslegging door de burgemeester.

Leerlingen van CBS De Triangel droegen gedichten voor en legden kransen bij het monument. Na de plechtigheid bij het monument in de Boerstraat vertrok het gezelschap in een stille tocht naar het oorlogsmonument in de Wijkstraat.

Na het signaal “Taptoe” vonden de twee minuten stilte plaats, gevolgd door het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus onder begeleiding van DSHO. Na toespraken van onder andere Burgemeester Anno Wietze Hiemstra was er een kranslegging bij het oorlogsmonument.

Bij de herdenking in Appingedam waren leden van het stadsbestuur van Aurich, de partnerstad van Appingedam aanwezig. Daarnaast was bij de herdenking mevrouw Kirby-Nieweg (77) aanwezig, zei is één van de zes Damster Joden die de oorlog overleefden. Mevrouw Kirby-Nieweg woont momenteel in Cambridge, in Engeland.