Documentaire ‘De Brullende Draak’ toert door Groningen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Middelstum – Begin 2019 draait de film De Brullende Draak op verschillende plekken in de provincie. In de documentaire van Ronald Pras, op initiatief van de SP, komen betrokken Groningers aan het woord over het grote effect van aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. Na filmvertoning volgt een gesprek met deskundigen en bezoekers.

Bedenker van de film Marieke Bootsma(SP): ‘Het was nu nodig om deze film te maken omdat de scheuren in de ziel snel hersteld moeten worden. De film treft ons vol in het hart omdat de ellende zo voelbaar is, maar het is ook een film van stoere mensen die de hoop heroveren. Bij de film hoort daarom ook een eisenpakket om de toekomst weer terug te pakken.’

De SP wil samen met inwoners komen tot een aanvalsplan voor de toekomst van Groningen. SP-lijsttrekker bij de Statenverkiezingen Eelco Eikenaar en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen hierin het voortouw nemen. De SP wil de NAM en Den Haag daarbij op grote afstand en het heft in handen van Groningers.

De Brullende Draak ging eind november in première in een vol EM2 in Groningen. De filmtoer start dit jaar in Groningen maar zal daarna ook in de rest van Nederland te zien zijn. Het schema voor januari is als volgt.

11 januari in de Hoeksteenkerk in Middelstum, welkom vanaf 19:00 uur.
12 januari in café De IJzeren Klap in Harkstede, welkom vanaf 13:00 uur.
18 januari in Andledon in Den Andel, welkom vanaf 19:00 uur.
19 januari in ASWA in Appingedam, welkom van 13:00 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Back to top button