Dit moet je weten over vloerisolatie

Nederland – Met vloerisolatie voorkom je dat er warmte uit je huis ontsnapt. Nooit meer koude voeten en een prettig binnenklimaat. De voornaamste reden om nu voor vloerisolatie te kiezen is toch wel de besparing op de torenhoge energiekosten. In deze blog lees je er alles wat je wil weten over vloerisolatie.

Kosten
Geld besparen, is op dit moment dé voornaamste reden om voor isolatie te kiezen. Nu de gasprijzen met meer dan 200% zijn gestegen loont het erg snel om te isoleren. Wanneer je voor twee manieren van isolatie kiest, bijvoorbeeld vloer- en muurisolatie, kan je subsidie krijgen. Hiermee bespaar je ongeveer 20% op de isolatiekosten.

Vloerverwarming
Wanneer je vloerverwarming hebt is vloerisolatie een must. Zonder vloerisolatie bereikt sommige warmte je leefruimte niet eens. Een deel van de warmte gaat dan direct de bodem in, dat is erg zonde. Door vloerisolatie in de kruipruimte te plaatsen gaat alle warmte omhoog en heb je nóg meer plezier van je vloerverwarming.

Comfort
Met vloerisolatie maak je een einde aan kille, koude vloeren. Eindelijk met je blote voeten door het huis kunnen lopen. Vloerisolatie zorgt voor een prettig binnenklimaat. Het is belangrijk om je comfortabel te voelen in je eigen huis.

Duurzaam
Omdat vloerisolatie ervoor zorgt dat de gestookte warmte binnen blijft, hoef je minder te stoken. Dit bespaart jouw geld, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Er hoeft namelijk minder warmte opgewerkt te worden voor hetzelfde resultaat. Wanneer je woning duurzaam is krijgt deze een beter energielabel. Een goed energielabel betekent een hogere woningwaarde.

Vocht
Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte. Hiermee voorkom je dat vocht uit de kruipruimte via de vloer je woning binnenkomt. In een vochtig huis kunnen vocht- en schimmelplekken ontstaan. Dit is ongezond, zorgt voor muffe luchtjes en doet af aan de waarde van je woning. Dat wil niemand.

Soorten vloerisolatie
Er zijn verschillende manieren van vloerisolatie. Vloerisolatie betekent dat monteurs de kruipruimte isoleren, dit kan met verschillende materialen. Hieronder licht ik drie veelvoorkomende materialen toe.

  • Bodemparels

Een van die materialen zijn bodemparels. Deze isolatieparels zijn gemaakt van piepschuim en passen zelfs in de kleinste gaatjes. Hoe dikker de laag parels hoe hoger de isolatiewaarde. Deze techniek is erg geschikt wanneer je kruipruimte niet zo diep is. Door de parels blijft deze ruimte toegankelijk, ze schuiven gemakkelijk opzij.

  • HFO-vloerspray

Heb je een kruipruimte die hoger is dan vijftig centimeter, dan kun je ook kiezen voor HFO-vloerspray. Deze spray noem je ook wel purschuim. Dit purschuim wordt onder de vloer gespoten en zorgt dat er geen warmte meer doorheen kan. Hoe dikker de laag hoe minder warmte er doorheen komt.

  • PIF-folie vloer

PIF-thermokussens worden naadloos tegen de onderkant van je vloer gemonteerd. Hierdoor wordt de warmte terug het huis in gereflecteerd. Deze folie is erg veelzijdig, hier kan je ook je dak mee isoleren. PIF-folie wordt duurzaam geproduceerd en is 100% recyclebaar. Daarom is deze manier van isoleren dus al helemaal goed voor het milieu.   

Nu het belang van vloerisolatie duidelijk is, raad ik je aan niet te lang te wachten met het maken van een afspraak. Zoals ik eerder al noemde zijn isolatiemonteurs ontzettend druk. Bereid je voor op de winter en maak een afspraak bij Alpine Isolatie.

Back to top button