De beste tips voor het inrichten van een nieuwe bedrijfsruimte

Nederland – Heb jij net een nieuwe bedrijf opgestart? Of heb je al langer een bedrijf, maar zijn jullie recent verhuisd naar een nieuwe ruimte? Dan is het tijd om de bedrijfsruimte (opnieuw) in te gaan richten. Wanneer je dit in een keer goed doet, kun je hier nog jaren plezier van hebben. Het is dan belangrijk om na te gaan wat jouw bedrijfsruimte nodig heeft en hier meteen goed in te investeren. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan vooral even verder voor de beste tips voor het inrichten van jouw nieuwe bedrijfsruimte.

Zorg voor een goed koffieapparaat

Laten we meteen beginnen bij het belangrijkste, namelijk koffie. Geen enkel bedrijf kan zonder koffie. Wanneer jouw werknemers straks misschien wel veertig uur per week op kantoor aanwezig zullen zijn, is lekkere koffie het minste wat je ze kan bieden. Kies dus niet meteen voor het goedkoopste koffie-apparaat, maar investeer in kwaliteit. Wil je liever niet maandelijk bezig zijn met het kopen van nieuwe koffie? Kijk dan eens naar een koffie-abonnement voor bedrijven, bijvoorbeeld van Giocoffee. Hiermee wordt jouw koffie voorziening volledig uit handen genomen en hoef je je nooit meer zorgen te maken dat de koffie op is. Extra leuk is dat je ook zelf, samen met je collega’s, kan proeven welke koffie favoriet is op de werkvloer. Zo weet je zeker dat je iedereen van lekkere koffie kan voorzien!

Investeer in ergonomische werkplekken

Dat een kantoorbaan niet heel goed is voor de gezondheid is natuurlijk niks nieuws. Gelukkig kun je er tegenwoordig wel veel aan doen ergonomisch te kunnen werken. Zo voorkom je dat jouw personeel lichamelijk klachten krijgt van het heel de dag achter een bureau zitten. Investeer dan ook in ergonomische werkplekken en laat je hierin goed adviseren. Een goed zittende stoel of wellicht een bureau dat ook in sta-stand kan zorgt ervoor dat jouw werknemers een juiste houding hebben en daardoor ook fitter zijn en minder kans hebben op klachten. Zeker wel de moeite waard dus.

Zorg voor een beetje sfeer

Tot slot nog misschien wel de belangrijkste, maar simpelste tip. Zorg voor een beetje sfeer. Bij een kantoorpand wordt al snel gedacht aan grijs en saai. Dat motiveert werknemers niet echt om positief en productief te blijven gedurende de dag. Stap dan ook af van het beeld dat een kantoor stoffig en saai is en fleur je pand op. Zorg bijvoorbeeld voor een beetje groen in het pand en zet voldoende planten neer. Dit zorgt ook nog eens voor extra zuurstof. Verder kun je ook de muren een leuk kleurtje geven en wat aankleding ophangen. Hoe gezelliger jouw kantoorpand is, hoe meer het je werknemers motiveert om er naartoe te gaan. 

Back to top button