Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck aangesloten bij sterilisatieproject van stichting de Gouden Poot

Groningen – Stichting de Gouden Poot helpt goedwillende baasjes om hun dieren goed te blijven verzorgen. Als je geen geld hebt, dan neem je toch ook geen huisdier?’, krijgen medewerkers van De Gouden Poot met regelmaat te horen.

De Gouden Poot gaat ervan uit dat de dieren er al waren voordat mensen in de problemen kwamen. Dieren doe je niet zomaar weg. Huisdieren kunnen ook veel steun bieden. Elk jaar worden er heel veel kittens geboren, sommige gewenst, de meeste ongewenst. Door de armoede in de drie noordelijke provincies is het vaak voor baasjes onmogelijk om de hoge kosten te betalen voor de sterilisatie/castratie.

De stichting heeft daarom aan twee grote fondsen geld gevraagd om iets aan dit probleem te doen. Stichting Het Waardige Dier en stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn schonken veel geld om ervoor te zorgen, dat er veel poezen en katers zich niet meer kunnen voortplanten. Op deze manier vermindert het aantal zwerfkatten ook.

Stichting de Gouden Poot heeft een flink aantal dierenartsen bereid gevonden om hun prijzen voor deze operaties te verlagen. De Stichting kan hierdoor inspringen voor de helft van de kosten. De klant betaald zelf de andere helft. Ook met Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck uit Appingedam heeft de Gouden Poot sinds 2020 een samenwerking. Het aanmelden verloopt via de Gouden Poot (http://www.degoudenpoot.nl/). 

Back to top button