4.1 C
Delfzijl
9 maart 2021 10:55

Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen in de race voor Leraar van het jaar

KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Siddeburen – In de derde ronde van het jurytraject rondom de verkiezing ‘Leraar van het Jaar’, heeft de vakjury 3 finalisten per sector (po, so/vso, vo of mbo) geselecteerd. Voor de sector vo is dat Didy Pijpker, docent Nederlands van Eemsdeltacollege in Siddeburen. Pijpker was al eerder genomineerd voor beste Leeraars Nederlands toen greep ze net naast de titel.

Leraar van het jaar

De winnaars van de verkiezing worden tijdens de finale, op zaterdag 7 oktober op het Lerarencongres in Amersfoort, bekend gemaakt. De Leraren van het Jaar zijn dan een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. Aandacht voor vmbo In de voorrondes heeft Didy allerlei opdrachten moeten maken. In de eerste ronde zijn er 10 leraren genomineerd die een filmpje hebben gemaakt waarin ze hun passie moesten uitdragen.

Daaruit zijn weer 3 kandidaten per sector genomineerd, waaronder Didy Pijpker voor het vo, die een presentatie moesten geven voor de vakjury(mensen uit de sectorraden, vakbonden, LAKS etc.). Didy wil zich graag inzetten voor het vmbo. Het vmbo heeft veel te bieden en daar zou zij als ambassadeur meer aandacht voor willen vragen. Zaterdag wordt officieel bekend gemaakt of ze is verkozen tot Leraar van het jaar.

De verkiezing Leraar van het jaar

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. Elk jaar kunnen docenten worden voorgedragen. De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep.

Volg ons op

10,968FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten