14.2 C
Delfzijl
25 februari 2021 16:39

Didy Pijpker grijpt naast titel Beste Leraar Nederlands 2017

Hilversum – Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege is niet gekozen tot Beste Leraar Nederlands 2017. Voor de eerste keer gaat de titel Beste Leraar Nederlands naar België. Tamara Stojákovic, docent op het het Atheneum MXM in Merksum kreeg zaterdagochtend in De Taalstaat (KRO-NCRV) de prijs overhandigd, uit handen van onderwijsminister Bussemaker. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

‘Ik werd niet gekozen tot beste leraar Nederlands 2017, maar ik voelde me wel winnaar dankzij al die reacties van (oud)-leerlingen, ouders, collega’s en vrienden. Uiteindelijk had ik bijna 1900 stemmen, meer stemmen dan de winnaar van 2016’, zegt Didy Pijpker.

‘Ik wil dan ook iedereen bedanken voor het delen van de berichten, voor de lieve reacties en voor de gezellige autoritten naar Hilversum.’

Er is er een recordaantal van meer dan zevenduizend stemmen uitgebracht. Tamara Stojákovic kreeg van de drie genomineerden de meeste stemmen. De andere leraren die door de jury werden voorgedragen, zijn Henk ter Haar van de gereformeerde scholengemeenschap Guido in Arnhem en Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen. Zij zijn op hun beurt gekozen uit 12 kandidaten die werden voorgedragen door leerlingen en collega’s.

Alle kandidaten worden door de jury geprezen om hun passie en inzet. De jury bestaat uit lerares Trudy Coenen, hoogleraar Peter-Arno Coppen en de Vlaamse emeritus-hoogleraar Frans Daems. Onderwijsorganisaties in Nederland en België ondersteunen de verkiezing, net als mede-organisator Onze Taal en dit jaar ook de VRT (het dagelijkse radioprogramma De Bende van Annemie). Kandidaten uit België kunnen al langer meedingen naar de titel. Voor het eerst werkte De Taalstaat samen met het VRT Radio 1 programma De Bende van Annemie.

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be ook in België.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten