Dickens herleeft met theatervoorstelling in het centrum van Appingedam

Appingedam – Stad Appingedam zal een week voor kerst weer helemaal in Dickens sferen te beleven zijn. Drie jaar na de succesvolle Dickens in Daam voorstellingen in 2019 speelt Theatergroep Dickens komende maand weer ‘A Christmas Carol’ met Scrooge in de hoofdrol. In het totaal 12 voorstellingen in de Solwerderstraat-west op vrijdag 16 & zaterdag 17 december. De straat wordt omgetoverd in één groot theatertoneel waar de bezoeker deel van gaat uitmaken.

Rond de 100 acteurs, figuranten en muzikanten, gekleed in de sfeer van toen, brengen het bijna 180 jaar oude verhaal tot leven onder de naam Dickens in Daam. Dames en heren van stand, arbeiders en hardwerkende vrouwen, ondeugende schoffies en schattige meisjes. Het publiek zal dit leven om zich heen zien gebeuren als ze door de straat dwalen.

Juist Appingedam leent zich heel goed voor een straattheater als dit. De historische binnenstad is een decor op zich, waar je amper meer iets aan hoeft te doen om Dickens te laten herleven. De Solwerderstraat met de historische panden en de ‘wereld beroemde’ hangende keukens ademt één en al historie. Met als hoogte punt het schattige huisje op Solwerderstraat 18 met de naam Ebenhaezer. Dat is ook de voornaam van Scrooge. Het moest zo zijn…

In dé winkelstraat van Appingedam, de Dijkstraat, hebben de ondernemers beide dagen koopavond met een gezellige kerstsfeer.

Tickets
Voor de theater voorstellingen van Dickens in Daam worden tickets online verkocht via Eventbrite. De link tbv ticket verkoop voor de vrijdag of de zaterdag is te vinden via www.dickensindaam.nl (verkoop vanaf zondag 27 november 12:00 uur). Er zijn in het totaal 480 tickets beschikbaar voor beide dagen. Vol = vol.

De voorstellingen zijn goed te bezoeken voor mindervaliden.

Back to top button