Dialyse Centrum Groningen heet bezoekers welkom tijdens open dag in Delfzijl

Delfzijl – Op zaterdag 19 maart opent Dialyse Centrum Groningen (DCG) tussen 10.00 uur en 15.00 uur de deuren van locatie Delfzijl. Bezoekers kunnen die dag alles te weten komen over thuis- en centrumdialyse en hoe patiënten met een chronische nierziekte deze intensieve behandeling inpassen in hun leven. 

Dialysezorg is voor veel Groningers vrij onbekend. Het DCG brengt daar graag verandering in. Tijdens de Open Dag komen vijf patiënten dialyseren. Tijdens de behandeling kunnen bezoekers hen vragen stellen. Daarnaast geven verpleegkundigen een demonstratie van de dialysemachine. Bezoekers kunnen zich ook laten informeren over de verschillende behandelingen thuis en in het centrum.

Leven met dialyse
Diëtisten en medisch maatschappelijk werkers  leggen uit wat de invloed is van de dialysebehandeling op het leven van de patiënt. Door de nierziekte is een aangepast dieet nodig en kunnen patiënten vaak minder drinken. Hierover vertellen de diëtisten meer. Medisch maatschappelijk werk vertelt over de ondersteuning aan de patiënt bij het inpassen van de behandeling in het leven. Speciaal voor de kleintjes is er een kinderhoek waar zij spelenderwijs kennismaken met nierziekten en dialyse.

Ommelander Ziekenhuis
Aanleiding voor de open dag is de Nationale Week van Zorg en Welzijn. De locatie van het DCG bevindt zich op het terrein van het Ommelander Ziekenhuis in Delfzijl. Met dit ziekenhuis werkt het DCG nauw samen. Geïnteresseerden kunnen het bezoek aan het dialysecentrum goed combineren met een bezoek aan het ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt een route verstrekt, waarin een bezoek aan het dialysecentrum is opgenomen. Meer informatie is te vinden via www.dcg.nl/opendagBack to top button