Di-Rect opent DelfSail met uniek concert in de Eemshaven

Eemshaven –  De Nederlandse topband Di-Rect opent DelfSail op 29 juni met een uniek avondconcert in de Eemshaven. Met dit optreden trapt DelfSail samen met de gemeente Eemsmond officieel het 5-daagse nautische evenement af. Di-rect is met zeven albums, diverse Top10 hits, talloze awards en meer dan 1500 live shows in binnen- en buitenland met recht een blijvertje te noemen. Op woensdagmiddag organiseren de gemeente Eemsmond, Groningen Seaports en Bedrijfsleven Eemshaven (BBE) diverse activiteiten te ere van DelfSail in de Eemshaven. Op diezelfde dag zullen de eerste Tall Ships de Eemhaven druppelsgewijs binnen varen. De Tall Ships varen een dag later in colonne naar de haven van Delfzijl waar ze gezamenlijk het prachtige spektakel Sail-In vormen. Zowel het concert van Di-Rect als de activiteiten op de woensdagmiddag, zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Di-Rect
Di-Rect begon met een vliegende start met hits zoals Just the Way I do en Inside my Head. Sindsdien is de band niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Zelfs toen zanger Tim Akkerman in 2009 besloot om de band te verlaten kozen de overige leden Spike, Jamie en Bas ervoor om niet de handdoek in de ring te gooien. Samen met BNN ging Di-Rect op zoek naar een nieuwe zanger in het programma:” Wie is Di-Rect?”. Met uiteindelijk zanger Marcel Veenendaal als versterking in de band. Een nieuwe fase was aangebroken met Times are Changing als nr.1-hit. Inmiddels is Marcel niet meer weg te denken uit Di-Rect en timmert de band nu al vijf jaar aan de weg in dit nieuwe collectief.

DelfSail a Festival of Energy
DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni t/m 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en honderden historische vaartuigen. In de Eemshaven en op kaden en in het centrum van Delfzijl kunnen bezoekers genieten van vele optredens en activiteiten. DelfSail is gratis toegankelijk voor jong en oud. Een uniek evenement – de Sail met het warme hart- a festival of energy- georganiseerd door meer dan 500 vrijwilligers.

 

Back to top button