fbpx
19.3 C
Delfzijl
zondag 12 juli 2020
Home Weer en natuur Deze week vaak mooi weer, maar soms een onweersbui

Deze week vaak mooi weer, maar soms een onweersbui

Nederland – Deze week is het regelmatig prima weer voor buitenactiviteiten zoals het bezoeken van een dierentuin of pretpark. Check wel af en toe de radar, want regionaal kan een onweersbui ontstaan. Vanmiddag en vanavond geldt dit vooral voor het oosten en noordoosten, morgen juist voor het zuidoosten. Woensdag maakt het hele land kans op een aantal buien. Zonnig, droog en heet zomerweer staat voorlopig niet op het programma.

Deze week is het wisselend bewolkt met regelmatig ruimte voor de zon. Vaak is het in het westen zonniger dan in het oosten. Vanmiddag wordt het 22 graden op de Wadden tot 27 in Limburg. Morgen is het met 22-25 graden iets minder warm. 

Woensdag meest buiige dag
Woensdag en donderdag liggen de maxima op 21 graden in het noordwesten en 24-25 in het zuidoosten. Dit zijn normale middagtemperaturen voor begin augustus. Woensdag wordt de dag met de meeste buien. Vooral in de middag en avond is ook kans op onweer. 

Zomers dagje in zuidoostelijke helft
Vrijdag wordt het weer warmer met in het zuiden, midden en oosten 25-27 graden. Waarschijnlijk moeten we deze zomerse temperaturen aan het einde van de dag alweer bekopen met regen- en onweersbuien.

Ook daarna is het licht wisselvallig zomerweer met zonnige perioden, maar ook dagelijks kans op buien. Met maxima tussen 20 en 24 graden is het zeker niet koud, maar de kans op zomers warm weer blijft voorlopig uiterst klein.

Advertenties